woensdag, 7 december 2022
spot_img
HomeCultuurSommarnatten in de Oude Blasius in Delden

Sommarnatten in de Oude Blasius in Delden

Delden – Met een reeks concerten op bijzondere locaties presenteert Exicon een a capella programma met Europese koormuziek uit de 20ste en 21ste eeuw, waarin zomerse nachten en wat deze bij de mens teweegbrengen, centraal staan.

Exicon had voor de afgelopen twee jaar strak uitgewerkte plannen klaarliggen, die door de gemeente goedgekeurd en gesubsidieerd waren: academische concerten, optredens in een museum, coaching trajecten met componisten, zangers, dirigenten en samenwerkingen met andere ensembles. “Als gevolg van de coronamaatregelen was de realisatie daarvan echter niet mogelijk. Nu is het gelukt om een groot deel van deze plannen alsnog te verwezenlijken in het aanstaande zomerproject. Eén van de concerten vindt plaats in de Cosmos Sterrenwacht te Lattrop, waar de luisteraars na afloop een rondleiding kunnen krijgen die wordt afgesloten met een avond sterrenkijken. Een andere speciale locatie is de Gobelinzaal van het Rijksmuseum Twenthe, waar op 10 juli twee concerten worden gegeven.” (Zie www.exicon.org).

Aanstaande vrijdagavond om 20.00 uur is Vocaal Ensemble Exicon daarbij te beluisteren in de Oude Blasius in Delden met het nieuwe programma Sommarnatten.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws