woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeSportSophie Exterkate wordt 6e met Handbal U16 op EK in Gotenburg

Sophie Exterkate wordt 6e met Handbal U16 op EK in Gotenburg

Delden – De 15-jarige Sophie Exterkate uit Delden nam samen met de meiden U16 voor Nederland deel aan het Europees Kampioenschap Handbal. Dit vond plaats in Gotenburg te Zweden van 4 tot en met 8 juli. De meiden U16 zaten bij Montenegro, Zweden en Faeröer Eilanden in de poule. De eerste twee wedstrijden tegen Montenegro en Zweden werden gewonnen en er werd gelijk gespeeld tegen Faeröer Eilanden. Hierdoor werd Nederland groepswinnaar en namen ze de volle 4 punten mee naar de Main round. Hier moest gehandbald worden tegen Roemenië, Slovenië en Frankrijk. Er werd gelijk gespeeld tegen Roemenië, gewonnen van Slovenië en helaas verloren van Frankrijk. In deze poule is Nederland U16 3e geworden. Hierdoor moest er om de 5e en 6e plaats gespeeld worden tegen Polen. 

Na zes wedstrijden te hebben gespeeld in vier dagen tijd, was de fut er in deze wedstrijd helaas uit. Ze verloren van Polen, waardoor ze op de 6e plaats eindigen op dit EK. 

Al met al kunnen de meiden met deze prestatie terug kijken op een geslaagd toernooi. Door het behalen van de 6e plaats zijn de meiden volgend jaar geplaats voor de Jeugd Olympische Spelen, die in juli 2023 gehouden worden in Maribor te Slovenië.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws