vrijdag, 3 februari 2023
spot_img
HomeZorgSoroptimist club Twente doet mee aan Orange the World 2022

Soroptimist club Twente doet mee aan Orange the World 2022

Delden/Hengelo – Soroptimist club Twente is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom wappert sinds 25 november de Orange the World vlag aan de mast van het Gemeentehuis Hengelo.

Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden is sinds 2014 een vast onderdeel van Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Verwar de verlichting dus niet met het ondersteunen van het WK in Qatar!

Hoewel de Soroptimist club het Nederlands voetbalteam een warm hart toedraagt, distancieert zij zich van de wijze waarop in Qatar met mensenrechten om wordt gegaan.

Jaarlijkse Orange the World campagne

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot 10 december.

Muzikale vertelling in Stadscentrum het Parochiehuis

De actie wordt door club Twente afgesloten op vrijdag 9 december met een muzikale vertelling en een interview met een voormalig vluchtelinge uit Somalië. Locatie: Stadscentrum het Parochiehuis in Delden. Aanvang 20.00 uur. Kaarten à € 10,- te reserveren via margot.soroptimist@gmail.com

Actieperspectief: Ik ben #medestander

Tijdens de Orange the World campagne wordt iedereen uitgenodigd om onderdeel van de oplossing te worden als medestander in de strijd tegen geweld. Dit kan door het ondertekenen van de #medestanderpledge op orange
theworld.nl.

Meer informatie over de Orange the World campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws