dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsSpannend! Naar de brugklas?

Spannend! Naar de brugklas?

Gaat jouw kind straks naar de brugklas? Dat is spannend, zowel voor het kind als voor jou als ouder. Zeker als het je eerste kind is, is het veel uitzoeken en vooral ervaren. De overgang naar het voortgezet onderwijs kan best groot zijn, vooral voor je tiener. Een nieuwe (grotere) school, misschien verder fietsen, nieuwe vrienden maken, verschillende docenten met ieder een eigen manier van lesgeven en regels/afspraken, wisselen van lokalen, nieuwe vakken, vaker overhoringen en toetsen, meer huiswerk en deze goed plannen……. en dan ook nog de puberhormonen die gaan opspelen.

Kortom het is een spannende en uitdagende periode!

Op de basisschool kon je tiener nog goed meekomen en leek het leren (bijna) vanzelf te gaan.

Op het voortgezet onderwijs kunnen zij in de loop van de tijd moeite krijgen met leren, omdat zij niet echt geleerd hebben om te leren. Goed opletten in de klas en het overkijken van de lesstof was vaak voldoende om een goed cijfer te halen. Nu de lesstof meer wordt, de diepte in gaat en het tempo omhoog, komt het voor dat deze leerlingen struikelen.

Misschien ga je als ouder zelfs wel twijfelen aan de keuze voor het niveau dat je kind volgt en zie je het zelfvertrouwen van je tiener afnemen.

Dat is jammer en niet nodig.

In de training Ik Leer Leren werk ik individueel of in kleine groepjes aan de basis van het leren.

Het programma, van 5 bijeenkomsten, biedt kinderen slimme handvaten voor makkelijker en efficiënter leren. Het leert welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren, oftewel HOE te leren.

In de lessen besteden we aandacht aan omgaan met faalangst, motivatie, plannen en organiseren, concentratie en je eigen manier van leren.

Een fijne training en een goede boost om vol vertrouwen de uitdaging van het voortgezet onderwijs aan te gaan.

Nieuwsgierig geworden?

Neem een  kijkje op mijn website: www.kracht-in-balans.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle