woensdag, 5 oktober 2022
spot_img
HomeGemeenteSpelregels voor een mooi schoolfeestweekend

Spelregels voor een mooi schoolfeestweekend

Goor – In het laatste weekend van juni vindt traditioneel het Goors School- en Volksfeest plaats. Het kan eindelijk weer! Het Schoolfeest is een groot evenement waar velen plezier aan beleven. Om dit weekend goed en voor iedereen plezierig te laten verlopen, is ieders medewerking nodig. Daarom wordt er een aantal spelregels aangehouden voor activiteiten van de horeca, standplaatsen en tapwagens.

Horecazaken

Naast het Schoolfeest worden er geen andere evenementen toegestaan in het centrum van Goor. Wel is het mogelijk voor horecaondernemers om hun zaak, zowel binnen als op het terras, geopend te hebben tot 02.00 uur. Een incidentele verlenging is mogelijk tot uiterlijk 03.30 uur met een ontheffing sluitingsuur.

Binnen in de zaak is het ook toegestaan een band of DJ te hebben, hiervoor moet wel een melding incidentele festiviteit worden gedaan.

Tapwagens

Tijdens de Grote Allegorische Optocht op zondag 26 juni is het mogelijk voor horecazaken een tapwagen te plaatsen langs de route van de optocht. Tijdens de Kinderoptocht is het niet toegestaan een tapwagen te plaatsen; immers bij een kinderevenement hoort geen alcohol. Uiteraard mogen horecazaken dan wel binnen en op hun eigen terras schenken.

Verkoop etenswaren

Ook zijn tijdelijke standplaatsen voor de verkoop van etenswaren toegestaan tijdens het gehele Schoolfeest. Dit is alleen mogelijk voor ondernemers in het centrum van Goor. Hiervoor kan een standplaatsvergunning worden aangevraagd.

Indienen aanvraag

Een aanvraag voor een tapwagen, een ontheffing sluitingsuur of een standplaatsvergunning moet uiterlijk 20 mei 2022 bij de gemeente worden ingediend. Een melding incidentele festiviteit moet uiterlijk 9 juni 2022 binnen zijn.

Aanpassen van ingediende aanvraag

Ondernemers die al een aanvraag hebben gedaan, kunnen deze tot uiterlijk 20 mei 2022 aanpassen als de aanvraag niet voldoet aan bovenstaande richtlijnen. Die ondernemers worden via een informatiebrief op de hoogte gebracht.

Meer informatie of vragen

De betrokken Goorse ondernemers hebben hierover een informatiebrief ontvangen. Heeft u geen brief ontvangen en wilt u toch een aanvraag doen? U kunt uw aanvraag sturen naar info@hofvantwente.nl . Aanvraagformulieren kunt u vinden op de website van de gemeente.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Gemeente

Laatste Nieuws