woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenStadsraad Delden

Stadsraad Delden

Bijeenkomst voor inwoners Vogelbuurt: ‘Wie heeft er ideeën om leefomgeving te verbeteren’

De Stadsraad Delden, Huurdersbelang Delden en de gemeente Hof van Twente houden op donderdag 7 april een bijeenkomst in het Parochiehuis voor de bewoners uit de Vogelbuurt. Op deze avond, die samen met de, Wonen Delden, Salut en De Groene Loper wordt opgezet, worden ideeën verzameld die inwoners van de wijk hebben voor het verbeteren van hun leefomgeving.

De gemeente wil vervolgens kijken of de ideeën verwerkt kunnen worden tot concreet plan en vervolgens tot uitvoer gebracht kunnen worden. ‘Leefomgeving is een heel breed begrip en we willen dit dan ook heel breed aanpakken. Van spelen, ontmoeten en veiligheid tot groen en biodiversiteit en toegankelijkheid.’

Alle bewoners van de Vogelbuurt worden van harte uitgenodigd om langs te komen in het Parochiehuis. De inloop (koffie en thee staat klaar) is van 18.30 uur tot 21.00 uur. In de Dinkelzaal zijn door onder andere Salut en de Groene Loper verschillende ‘stations’ opgezet waar mensen informatie kunnen krijgen of ideeën kunnen aandragen. Ook is er een grote kaart van de wijk aanwezig zodat snel gekeken kan worden hoe de situatie in de wijk is waar toevoegingen of verandering kunnen komen. 

De informatiebijeenkomst is de eerste in Delden en wordt opgezet als pilot. Als het een succes wordt, is het de bedoeling dat er vergelijkbare bijeenkomsten in andere wijken in de gemeente gehouden worden.

Stadsraad Delden

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle