dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsDiepenheimStadsraad Diepenheim houdt bijeenkomst over wonen

Stadsraad Diepenheim houdt bijeenkomst over wonen

De Stadsraad gaat deze avond in gesprek met Diepenheimers over de mogelijkheden die er zijn om in Diepenheim huizen  te gaan bouwen. We willen met de aanwezigen de behoefte en wensen peilen voor te bouwen woningen. De gemeente Hof van Twente heeft in de ontwerp-woonvisie 2021-2025 staan dat er in de kern Diepenheim ruimte is om tot 2030, 20-30 woningen te bouwen. Daarnaast kunnen er in het gehele buitengebied van Hof van Twente 160-165 woningen gebouwd worden. Ter vergelijking: In Goor is in dezelfde periode ruimte voor het bouwen van 240-245 woningen.

Als Stadsraad willen op deze avond graag horen of er Diepenheimers zijn die een huis willen (laten) bouwen in Diepenheim. We zullen hiervoor op deze avond een inventarisatieformulier beschikbaar stellen. Hierop kan vermeld worden welk soort woning men graag wil: starterswoning, 2-onder-1-kap, vrijstaand. Op basis van deze inventarisatie kunnen we als Stadsraad in overleg gaan met de gemeente over de wensen van Diepenheimers en de mogelijkheden die de gemeente ziet.

Voor woningbouw zijn momenteel een tweetal locaties bekend bij de gemeente, op plan Noord en op de hoek Kerkegaarden-Borculoseweg. Misschien zijn er ook nog particuliere initiatieven maar deze zijn bij de Stadsraad niet bekend.

Ook willen we op deze avond graag horen welke  behoefte er onder Diepenheimers is voor huurwoningen.

Naast de Stadsraad zullen op deze avond ook medewerkers van de gemeente Hof van Twente en Viverion aanwezig zijn.  De avond wordt gehouden in De Pol en begint om 19.30 uur.

Stadsraad Diepenheim

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle