zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeZorgStart beginnersgroep mondharmonicaspelen voor longpatiënten

Start beginnersgroep mondharmonicaspelen voor longpatiënten

Hof van Twente – In maart/april start er in Hof van Twente weer een beginnersgroep mondharmonica spelen.

De Hengeveldenaar Jan Mulleman geeft al sinds het jaar 2012 in het oosten van het land gratis mondharmonicales aan longpatiënten. Momenteel doet hij dat in Kulturhus de Marke in Hengevelde. Daar geeft Jan mondharmonicales aan 14 ‘leerlingen’.  

Bij voldoende animo wil Jan in maart/april in Hengevelde weer met een beginnersgroep starten. Voor die tijd wil Jan geïnteresseerden een voorlichting en desgewenst een proefles geven.  

De leeftijd speelt geen enkele rol. Het hebben van muzikale kennis is niet nodig. Het enige dat men nodig heeft om de lessen te kunnen volgen is een lespakket bestaande uit tafelstandaard, 4-ringsmap en een diatonische mondharmonica.

Bij zijn mondharmonicalessen hanteert Jan drie steekwoorden en wel in deze volgorde: gezondheid, gezelligheid en muziek. 

Met betrekking tot de gezondheid merkt Jan op dat de mondharmonica’s waarop wordt gespeeld goed schoon zijn te maken/houden. Geurtjes en roken zijn tijdens het lessen taboe. Om het mondharmonicaspelen gezellig te maken leert Jan zijn ‘leerlingen’ alle soorten liedjes te spelen met instrumentale begeleiding. 

Muziek maken is om veel redenen gezond voor de mens. Zo houdt muziek maken het brein langer fit. Het samen muziek maken is goed om andere mensen te ontmoeten en eenzaamheid zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Er is altijd wel een luisterend oor.

Geïnteresseerd geraakt? Bel of stuur Jan een mailtje. Zijn contactgegevens zijn: Jan Mulleman, Hengevelde, 0547-334441, e-mail: longpatienten@gmail.com

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws