donderdag, 18 augustus 2022
spot_img
HomeZorgStart wandelchallenge op 11 mei in Markelo

Start wandelchallenge op 11 mei in Markelo

Markelo – Salut, de welzijnsorganisatie in gemeente Hof van Twente, organiseert met medewerking van verschillende zorgprofessionals uit Markelo vanaf 11 mei een wandelchallenge om samen met u een stap te zetten richting een gezonde toekomst. 

Wekelijks zal er gewandeld worden volgens de laatste coronarichtlijnen. Je kunt kiezen tussen een ochtendgroep (dinsdag 10.00 uur) of avondgroep (woensdag 18.30 uur). Op 11 mei start de eerste wandeling. Er wordt rekening gehouden met ieders wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen wordt er getraind voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. 

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vijf jaar al ruim 25.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

Interesse en/of aanmelden? Kijk op de website www.nationalediabeteschallenge.nl/good-goanmarkelowandelchallenge

Neem voor meer informatie contact op met Martine van Salut: 0547-260053 of app 06-20894999 of mail: info@salut-welzijn.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws