donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeNieuwsDiepenheimStarterswoningen op locatie De Kerkegaarden in Diepenheim

Starterswoningen op locatie De Kerkegaarden in Diepenheim

De gemeente is van plan om de locatie De Kerkegaarden 1 te gaan herontwikkelen ten behoeve van starterswoningen. Hier was tot voor kort de kinderopvang Hof van Twente gevestigd, die inmiddels zijn intrek heeft genomen in OBS ‘t Stedeke. Met deze plannen wil de gemeente ook in Diepenheim tegemoet komen aan de vraag naar starterswoningen.

De gemeente wil aan de Kerkegaarden kavels uitgeven aan starters. Deze groep starters gaat gezamenlijk een bouwbedrijf c.q. aannemer selecteren die voor hen de woningen gaat bouwen. Starters kunnen in aanmerking komen voor een kavel op deze locatie door zich in te schrijven op de kavelwachtlijst voor Diepenheim.

De ontwikkeling op locatie Kerkegaarden past niet binnen het huidige bestemmingsplan. Daardoor moet het bestemmingsplan worden herzien. De gemeente zal binnenkort met omwonenden van de locatie in gesprek gaan over de plannen.

Meer informatie

Contactpersonen zijn B. oude Veldhuis en J. Klompmaker, tijdens kantoortijden bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585 of per email op b.oudeveldhuis@hofvantwente.nl en j.klompmaker@hofvanwente.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle