dinsdag, 24 mei 2022
spot_img
HomeNieuwsDeldenStichting Kindercarnaval Delden niet uit het veld te slaan

Stichting Kindercarnaval Delden niet uit het veld te slaan

Delden – Dertien enthousiaste leden telt de Stichting Kindercarnaval Delden met nog een hele polonaise aan fanatieke vrijwilligers. Al 14 jaar zetten ze zich in om voor de Deldense bassischooljeugd een interessant kindercarnavalsprogramma in elkaar te zetten. En voor hun ouders uiteraard. Iedereen snapt wel dat het kindercarnaval in zijn oorspronkelijke vorm geen doorgang kan vinden, maar schrappen? Dat komt in hun vocabulaire niet voor. 

“We hebben gekeken wat er binnen de geldende maatregelen nog zou kunnen en daar hebben we iets heel origineels op gevonden”, vertelt Thijs Wiegerink, voorzitter van Stichting Kindercarnaval Delden. “Geen bezoek op de basisscholen op vrijdag 12 februari, geen optocht, geen dansmarietjes en geen feest maar wel een heel leuk alternatief: een kindercarnavaljournaal waarin ook de winnaars van de kleurwedstrijd en de TikTok-challenge bekend worden gemaakt. Ook is er voor alle kinderen een leuke verrassing.’’ Het geplande thema van dit jaar ‘Winterwonderland’ schuift zoals bekend door naar 2022.

Bijzonder veel draagvlak voor het kindercarnaval

De Stichting Kindercarnaval Delden bestaat uit vier commissies: een sponsor-, evenementen-, media- en optochtcommissie  en een hele hoop vrijwilligers die zich het hele jaar door inzetten om er met carnaval weer een prachtig feest van te maken met en dank zij de hulp van ruim 120 sponsoren. Niels Euverman, penningmeester van de stichting zegt: “Het is bijzonder hoeveel draagvlak het kindercarnaval heeft in Delden, zelfs nu. Daarom ook heel spijtig dat de 14e editie niet door kan gaan.” De carnavalsweek begint onder normale omstandigheden op woensdag als alle wagens worden ‘gekeurd’ door het bestuur. Donderdag doen de dansmarietjes hun generale repetitie bij verzorghuis De Wieken, uiteraard onder begeleiding van het dweilorkest en vrijdag worden alle basisscholen aangedaan met als sluitstuk de optocht en het grote Kinderfeest op zaterdag. Daarnaast moet ook de locatie voor het feest mooi worden versierd. Veel werk geschiedt achter de schermen maar gezelligheid voert altijd de boventoon. Ook zou de stichting heel graag creatieve input willen ontvangen van de wat oudere jeugd. Voor de dansmarietjes zoeken ze op korte termijn nieuwe ‘marietjes’ en een nieuwe leider/aanjager. Lijkt het je wat? Stuur een e-mail naar info@kindercarnavaldelden.nl bij interesse of voor meer informatie of kijk op de website www.kindercarnavaldelden.nl of hun Facebookpagina.

Het kindercarnavaljournaal is op vrijdag 12 februari vanaf 16.00 uur te zien op de Facebookpagina.

Vorig artikelWinter in Delden
Volgend artikelLuisterend oor voor jou

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle