donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHengeveldeStraatnamen bekend fase 2 De Marke III in Hengevelde

Straatnamen bekend fase 2 De Marke III in Hengevelde

Op woensdag 26 mei om 17.00 uur onthulden de heer Jan Put en wethouder Harry Scholten de eerste straatnamen van fase 2 van de Marke III in Hengevelde. De straatnamen Fluttert, Bolscher en Snakenborg zijn ontleend aan historische benamingen van erven binnen de voormalige Marke Hengevelde of van de voormalige Parochie Weldam. De straatnamen sluiten aan bij de systematiek die in De Marke vanaf het begin is gehanteerd. Wethouder Harry Scholten sprak van een historisch moment voor dit gebied omdat straatnamen doorgaans 100 jaar en langer bestaan.

De heer Put is historicus en woont sinds 1983 in Hengevelde. Zijn belangstelling voor de lokale geschiedenis was aanleiding om hem te benaderen om mee te denken over nieuwe straatnamen voor De Marke III. De straatnamen zijn ontleend aan historische benamingen van erven binnen de voormalige Marke Hengevelde of binnen het gebied van de voormalige Parochie Wegdam. De straatnamen van de erven, zijn namen die herkenbaar zijn voor de Hengeveldse gemeenschap en sluiten aan bij de straatnamensystematiek die in De Marke vanaf het begin is gehanteerd.

Ook de heer Gijs Eijsink gaf advies over de straatnamen. Helaas kon hij niet aanwezig zijn bij de onthulling. Gijs Eijsink is journalist en schrijft onder andere over sport en historie van Hengevelde. Gijs Eijsink is van jongs af aan betrokken bij de gemeenschap in Hengevelde. Vanwege zijn interesse in cultuur en historie van Hengevelde schreef hij over grote gezinnen met meer dan tien kinderen en maakte hij een serie over het bombardement in de tweede wereldoorlog.

De Marke III fase 2 bouwrijp

De werkzaamheden voor het bouwrijp maken van De Marke III fase 2 in Hengevelde verlopen voorspoedig en zijn zo goed als klaar. De bouwstraten zijn aangelegd en de kaveluitgifte gaat binnenkort van start.

Kaveluitgifte

Nu het bouwrijp maken zo goed als klaar is kan de uitgifte van de kavels beginnen. Het proces van kaveluitgifte start met het uitnodigen van de mensen die op de kavelwachtlijst staan.

Meer informatie

Contactpersonen voor de uitgifte van kavels zijn Jeanette Onland-Prins tijdens kantoortijden bereikbaar op telefoonnummer 0547-857257 of per email op j.onland-prins@hofvantwente.nl en Bart oude Veldhuis, bereikbaar op telefoonnummer 0547-857260 of email b.oudeveldhuis@hofvantwente.nl.

Informatie over het bouwrijp maken kan men krijgen via de projectleider uitvoering, dhr. M. Harbers, tijdens kantoortijden bereikbaar op telefoonnummer 0547-857306 of per email op m.harbers@hofvantwente.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle