maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeSportOverwinning voor rolstoeltennisser Maarten ter Hofte in Roemenië

Overwinning voor rolstoeltennisser Maarten ter Hofte in Roemenië

Goor – Vorige week reisde rolstoeltennisser Maarten ter Hofte af naar Roemenië voor twee prestigieuze toernooien van 11 tot en met 18 augustus. Het eerste toernooi in Arges leverde hem in de eerste ronde meteen winst op. Zijn tegenstander, de 41-jarige Irakees Salih, moest met 3-6/4-6 buigen voor het Goorse talent. In de tweede ronde stuitte hij op de 28-jarige Duitser Dittmar waar hij in twee sets van verloor met 2-6/0-6. In de dubbel speelde hij dit keer met de Japanner Tomoya Tachi. In de eerste ronde tegen de Irakezen Baroor/Hel wisten ze de winst met 6-3/6-3 knap naar zich toe te trekken. In de halve finale  moesten ze na een zwaar bevochten partij hun meerdere erkennen in het Britse duo Bartram/Ward met 2-6/6-2/5-10. In het tweede toernooi kwam Ter Hofte in de enkel via een bye meteen in de tweede ronde terecht. Daar verloor hij helaas met 2-6/4-6 van de 16-jarige Dahnon Ward.

Maarten wint Consolation Draw

In de zogenaamde ‘consolation draw’, een speelschema voor de spelers die in de eerste ronde in het hoofdschema hebben verloren, heeft Maarten een mooie overwinning geboekt op de 29-jarige Australiër Martyn Dunn, 44e op de wereldranglijst. De eerste set won hij met 7-5, waarna hij de tweede set met strakke cijfers afmaakte 6-2. Daarmee schreef hij de overwinning op zijn naam. Dit zullen ongetwijfeld weer punten opleveren en een stijging teweeg brengen op de wereldranglijst. Vanaf de redactie van harte gefeliciteerd Maarten!

In de herendubbel, die de 17e augustus werd gespeeld, haalden ze de halve finale helaas niet, maar Ter Hofte en Tachi maakten het de Israëliërs Berdichevsky/Lysov niet makkelijk: 4-6/7-5/5-10.

Meer te weten komen over Maarten? Kijk op www.maartenterhofte.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws