zondag, 29 januari 2023
spot_img
HomeGemeenteSystemen Hof van Twente weer grotendeels in de lucht

Systemen Hof van Twente weer grotendeels in de lucht

Ruim 80 % van de IT-systemen van de gemeente Hof van Twente is weer in de lucht. Naar aanleiding van de wereldwijde waarschuwing over een kwetsbaarheid in het log4j-systeem zette de gemeente deze systemen begin deze week preventief offline.

Ook de dienstverlening richting inwoners is sinds vandaag weer in de lucht. De afgelopen drie dagen konden er geen paspoorten en rijbewijzen worden uitgegeven. Mensen die de afgelopen dagen een afspraak hadden en afgebeld zijn, worden door de gemeente gebeld om op korte termijn een nieuwe afspraak in te plannen.

De website van de gemeente gaat vooralsnog nog niet online. Daar zijn specifieke updates nodig die meer tijd vragen. Dat betekent dat bijvoorbeeld aanvragen voor werk en inkomen – die normaal via de website verlopen – op dit moment nog per telefoon of mail moeten worden gedaan. Een online afspraak maken voor een paspoort of een rijbewijs kan wel via de speciale pagina https://hofvantwente.mijnafspraakmaken.nl/ Het betalen van uitkeringen vindt op de normale manier doorgang.

Burgemeester Ellen Nauta-van Moorsel is blij dat de dienstverlening richting inwoners is hersteld. “Het was een forse maatregel om onze systemen tijdelijk uit de lucht te halen. Het is enorm vervelend voor inwoners en ook voor onze eigen mensen. Maar met de gegevens van onze inwoners willen we geen enkel risico nemen.” Nauta heeft grote waardering voor het begrip van de inwoners en de inzet waarmee de medewerkers van de gemeente de afgelopen dagen alles op alles hebben gezet om de dienstverlening weer op gang te brengen. “We hebben het afgelopen jaar al veel extra’s moeten vragen van onze mensen. Ook deze nieuwe situatie hebben ze weer zeer kordaat opgelost.”

Extra openstellingen

De servicebalie van de gemeente is de komende dagen extra bemenst. Vandaag, morgen en volgende week zijn er extra balies open en volgende week dinsdag is er een extra avondopenstelling.

Hoe kunt u ons bereiken?

Gemeente Hof van Twente is te bereiken via e-mail (info@hofvantwente.nl) of telefonisch via 0547-858585. Als u vragen hebt, belt of mailt u ons dan gerust. We proberen u zo goed mogelijk te helpen.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Gemeente

Laatste Nieuws