donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeSportTer Hofte voor drie toernooien naar Turkije - update II

Ter Hofte voor drie toernooien naar Turkije – update II

Goor/Antalya – De Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Hofte heeft afgelopen weken drie toernooien gespeeld met wisselende resultaten, in zowel de enkel als de dubbel.

Bij het eerste toernooi, de Aspendos Open kwam Maarten in de enkel na een bye in de eerste ronde en een 6-2/6-0 overwinning in de tweede ronde op de Italiaan Felici, tot de kwartfinale. Daar stuitte hij op de Sri Lankaan Dissanayahe waar hij met 3-6/3-6 van verloor. In de dubbel met maatje Robin Groenewoud kwam hij met een bye in de eerste ronde meteen in de kwartfinale terecht. Die wonnen ze met gemak tegen een duo uit India met 6-0/6-2. In de halve finale maakten twee Sri Lankanen een einde aan hun winnende reeks en versloegen de Nederlanders met 6-3/1-6/9-11.


Finaleplaats in de herendubbel

Bij het TBESF Open van 18 tot 21 november had Ter Hofte, in het enkelschema als 6e geplaatste speler, weer een bye in ronde 1. Via winst op zowel de Turkse Gungor en de Japanner Takano kwam hij in de kwartfinale terecht. Die verloor hij in een zwaarbevochten drie setter tegen de Zuid-Afrikaan Sikhosana met 2-6/6-3/0-6. Bij de dubbel behaalde hij samen met Robin Groenewoud (links) de finale en werden ze de runner-up (foto).

Minder fortuinlijk in laatste toernooi

Het derde toernooi was van woensdag 23 tot en met zaterdag 26 november in Antalya. Daar moest Ter Hofte het in de enkel meteen opnemen tegen de als tweede geplaatste Chileen Alexander Cataldo. Hij bood dapper weerstand in een spannende driesetter maar slaagde er niet in de winst naar zich toe te trekken: 3-6/6-4/3-6. Dit toernooi had een zogenaamde troostronde, waar degenen die in het hoofdschema in de eerste ronde verliezen, nog in een ‘consolation draw’ mogen spelen. Deze partij speelde Maarten afgelopen vrijdag tegen dubbelmaatje Sergei Lysov uit Israël. Helaas verloor hij deze partij met 6-7/2-6. Lysov won uiteindelijk de ‘consolation’ draw.

In de dubbel verloor Ter Hofte met Lysov ook in de eerste ronde met 4-6/5-7. De dubbel kent geen consolation draw in dit toernooi.

Het volgende toernooi waar Maarten ter Hofte zal spelen is in Amstelveen van 12 tot en met 18 december. Dan wordt het NK rolstoeltennis 2022 gehouden en nemen de Nederlandse toptennissers het weer tegen elkaar op tijdens de NK Tennis 2022 in Amstelveen bij het NTC. Meer info op de site van KNLTB Toptennis.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws