woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsBijeenkomst asielzoekers in Sporthal de Reiger

Bijeenkomst asielzoekers in Sporthal de Reiger

Delden- Het college van burgemeester en wethouders van Hof van Twente gaat 21 asielzoekers huisvesten in de voormalige sporthal de Reiger. Gemeenten hebben van de minister opdracht gekregen om tijdelijk asielzoekers op te vangen, omdat het centrum in Ter Apel overvol zit. Hof van Twente heeft een taakstelling gekregen om 21 mensen voor drie maanden op te vangen. Het gaat hier niet om Oekraïense vluchtelingen of statushouders, maar de asielzoekers die net in ons land zijn en zich moeten melden in Ter Apel.

Locatiemanager

Plan is de 21 asielzoekers op te vangen op de bovenverdieping van sporthal De Reiger. De gemeente is eigenaar van deze locatie en de bovenverdieping is snel geschikt te maken voor tijdelijke noodopvang. Veel faciliteiten zijn al aanwezig, zoals douches en toiletten, en de ruimtes zijn relatief vlot en makkelijk in te richten voor 21 personen. Bovendien vindt de gemeente dat het beheer en toezicht op deze locatie goed te regelen is. Daarvoor wordt een locatiemanager aangesteld. Deze dient als aanspreekpunt voor zowel de asielzoekers als de omwonenden.

Op dit moment werkt de gemeente er naar toe om de noodopvang op 1 september te openen, voorlopig voor drie maanden. Over de samenstelling van de groep wordt door de gemeente nog steeds geen uitspraak gedaan.

Informatieavond maandag 29 augustus 2022

Vanwege de onzekerheid over veel aspecten is er op 29 augustus van 19.30 tot 21.00 uur weer een bijeenkomst, dit keer in sporthal de Reiger. U kunt dan ook kennis maken met de locatiemanager.

Kunt u niet aanwezig zijn maar heeft u toch vragen? Neem dan contact op met de gemeente Hof van Twente, Orshina Haddad 06-34337743 of Gerda te Brinkhof, projectleider opvang vluchtelingen, 06-40537845.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle