zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeGemeenteTijdelijke opvang asielzoekers in Aparthotel Delden

Tijdelijke opvang asielzoekers in Aparthotel Delden

Hof van Twente gaat tijdelijk asielzoekers opvangen in het Aparthotel Delden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten.

In dit hotel worden van 1 december 2022 tot 1 april 2023 vluchtelingen opgevangen. Er is plaats voor 34 personen. Het betreft gezinnen met kinderen en echtparen. De vluchtelingen komen uit verschillende landen en willen in Nederland asiel aanvragen. Zij komen niet uit Oekraïne, deze vluchtelingen worden ergens anders in onze gemeente opgevangen. De vluchtelingen verblijven in één vleugel van het hotel waar ook een ruimte wordt ingericht als gezamenlijke woonkamer. Er zal 24 uur per dag beveiliging aanwezig zijn in deze vleugel.

Voor de omwonenden van het Aparthotel wordt op dinsdag 8 november om 19.00 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd in het Aparthotel.

Op dit moment zijn de asielzoekerscentra en het aanmeldcentrum in Ter Apel overvol. De Rijksoverheid heeft alle gemeenten gevraagd te zorgen voor extra opvang van vluchtelingen. Hof van Twente vangt daarom vluchtelingen op in crisisnoodopvang. Dat doen wij al sinds 1 september 2022 in Sporthal De Reiger in Delden en we hebben in het Aparthotel in Delden extra ruimte gevonden.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Gemeente

Laatste Nieuws