donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeSportTips van Esther om fit te worden

Tips van Esther om fit te worden

Goor – De feestdagen zitten er weer op. Dat betekent ook vol goede moed het nieuwe jaar in. Al jarenlang is ‘meer bewegen’ voor velen het belangrijkste goede voornemen, dat zal voor 2022 niet anders zijn. Esther van Wijnen uit Goor, zelf al jarenlang actief in sport en training, helpt u op weg.

“Misschien is het goed om eerst eens het onderscheid aan te brengen tussen bewegen, sporten en trainen. Te beginnen met die laatste: trainen. Dat doe je om doelen te bereiken: in bewegen, in sport, herstel, afslanken, kracht of spieropbouw. En dan hoef je echt geen uren in de weer te zijn met halters om resultaat te halen. Als je onder begeleiding effectief traint, behaal je uitstekende resultaten zonder overbelasting.

Dan bewegen. Dat is dagelijks nodig. Een wandelrondje, of de beroemde 10.000 stappen zijn de bekendste. Sporten tenslotte doe je alleen of in een team, dat kan intensief en prestatief maar ook ontspannen en recreatief. Vaak is de insteek wel competitief. Je wilt een tegenstander verslaan, of sneller lopen, om maar eens wat te noemen.”

Beste resultaat

“Zelf zie ik de meeste resultaten bij ‘Personal Training’. Dat kan alleen, maar ook in duo, met een buddy. Zeker voor mensen die niet van sport houden of moeite hebben een begin te maken is dit een uitkomst. Met trainingen in de buitenlucht (wat nog meer energie geeft) werken we met langzame krachttraining naar jouw doel toe. Met de nadruk op langzaam want dat maakt het effectief, gecontroleerd en goed te begeleiden. Bovendien wordt de kans op klachten en blessures enorm verkleind”, aldus Esther.

Stok achter de deur

Met ‘Personal Training’ heb je een stok achter de deur. Zet die eerste stap op weg naar een actievere, gezondere leefstijl die met de juiste begeleiding blijvend zal worden. Esther geeft je graag meer informatie, bel of app haar op 0547-208002.

Esther van Wijnen is naast gediplomeerd fittrainer ook fysiotherapeut. Met ‘Echt Esther’ verzorgt ze diverse trainingsvormen zowel individueel als in groepsverband (bootcamps, powerwalking etcetera).

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws