vrijdag, 9 december 2022
spot_img
HomeLifestyleToneelvereniging Midden Twente speelt ‘Wat ’n smiesterd’

Toneelvereniging Midden Twente speelt ‘Wat ’n smiesterd’

Deldenerbroek – Eigenlijk stonden de uitvoeringen gepland in maart van 2020. En op het allerlaatste moment konden toen de voorstellingen niet doorgaan. Maar meer dan twee en een half jaar later toneelvereniging Midden Twente er weer. 

Op 12, 18 en 19 november staan de spelers alsnog met het stuk ‘Wat ’n Smiesterd’ op de planken van het Esbrook.

Een doldwaas en hilarisch blijspel met verrassende wendingen en complotten geschreven door Bernd Gombold. Echt een stuk wat op het lijf geschreven is voor Toneelvereniging Midden Twente.

Waar gaat het stuk over

Mooie tijd toch zo voor de herindeling. Mooie kleine gemeentes en als er problemen waren trok je gewoon de wethouder even aan de jas. Niks afspraken maken of naar het grote gemeentehuis. Relus de wethouder van Kloetenbarg, met kantoor aan huis is zo’n wethouder van de oude stempel. Hij was vroeger postbode en wordt door de mensen dan ook vaak ‘De Pette’ genoemd. De goede man wordt zo zachtjes aan stapelgek van twee import-inwoners, die geregeld komen klagen over geluidsoverlast. De import heeft geen begrip voor ’t gebeier van de klokken, kraaien van hanen en de repetities van de blaaskapel.

Als de wethouder toch wat voor deze klagers wil doen, krijgt hij een geweldige dreun tegen zijn hoofd en raakt volledig in de war. Hij denkt weer dat hij postbode is en haalt alles door elkaar. In het stuk komt ook een knotsgekke professor voor en een dame die op zoek is naar een echtgenoot. Gemeentebode Siep, volgens secretaresse Marion, ‘’n echte smiesterd’, maakt met zijn onwijze praatjes en leugens iedereen overstuur.

Tien hele mooie rollen in ’n geweldig stuk!

De uitvoeringen zijn zaterdag 12 november, middag en avond en op vrijdag 18 november en 19 november, dan alleen ‘s avonds. En bij grote belangstelling heeft Midden Twente 26 november als reservedatum ingepland.

Entree is € 10 (incl. een kopje koffie/thee) en voor basisschoolkids € 5,-. 

Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. De middagvoorstelling begint om 14.30 uur en ook dan is de zaal een half uur voor aanvang open.

Kaarten zijn te bestellen via  toneelmiddentwente@gmail.com of stuur een appje naar 06-13066065. Bellen kan ook: 074-3764321 (na 18.00 uur).

Zin in een leuke middag of avond? Kom dan naar het Esbrook aan de Schoolstraat 3 in Deldenerbroek. 

Vorig artikel
Volgend artikel

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws