zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeSportTopkorfballers trainen jeugd D.K.V. Zwart-Wit op Sportpark de Mors

Topkorfballers trainen jeugd D.K.V. Zwart-Wit op Sportpark de Mors

Delden – Bekende namen zijn het in de korfbalwereld, Samantha Jonkman en Michel Zink. Jonkman was in zowel 2004 als 2007 topscorer onder de dames van de korfballeague, speelde in Oranje en werd verkozen tot beste Korfbalster in 2007. Zink is op dit moment verantwoordelijk voor het 2e seniorenteam van DOS’46 uit Nijeveen. Een club die op het hoogste niveau van Nederland uitkomt in zowel de zaalcompetitie als op het veld. Zink is in bezit van KT4, het hoogst haalbare trainersdiploma van de Nederlandse korfbalbond. 

Afgelopen zaterdag waren ze te vinden op Sportpark de Mors in Delden namens de Twentse korfbalschool. Een initiatief om het korfbal in Oost-Nederland naar een hoger plan te tillen. D.K.V. Zwart-Wit heeft de Twentse korfbalschool ingehuurd voor een clinic van vier weken voor alle D-C-B en A-jeugd. Afgelopen zaterdag was de aftrap. Er werd fanatiek getraind en gewerkt aan technische vaardigheden en veel doelpunten maken. Ook werden er leuke spellen gedaan. Naast de spelers waren ook de trainers van deze teams aanwezig en zij kregen bruikbare tips voor hun eigen trainingen.

De komende weken zijn de trainers van de Twentse korfbalschool elke zaterdag aanwezig om de jeugd van D.K.V. Zwart-Wit betere korfballers te maken en het niveau van de gehele jeugdafdeling naar een hoger plan te trekken door ook de trainers bij te spijkeren.

Vorig artikel
Volgend artikel

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws