maandag, 30 januari 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenTopsporter Dick van der Neut naar WK tijdrijden

Topsporter Dick van der Neut naar WK tijdrijden

Foto: Henk Klein Teeselink, Arnhem

Delden – Topsporter Dick van der Neut uit Delden is afgereisd naar Trento in Italië om daar mee te dingen naar de titel GRAN FONDO Wereldkampioen Tijdrijden op donderdag 15 september. Hij doet mee in de categorie mannen 65-69 jaar.

De 19.6 km lange track van de Trento Time Trials is helemaal vlak en daarmee geschikt voor wielrenners die lang en hard kunnen trappen. De start en finish van de individuele time trial zijn in Piazza delle Donne Lavoratrici. Het begin en eind van de trial zijn het meest technisch met een 90 graden bocht en verschillende rotondes in het stadscentrum. Het middelste stuk gaat over lange rechte wegen waar een hoge snelheid kan worden gegenereerd.

Het Hofweekblad heeft directie lijnen met ad hoc reporter Geesje Kuit die ter plaatse is. Dick zal starten op 15 september om 10.41.30 uur met startnummer 483. Met hem zitten er 31 mannen in deze categorie. Dick is de enige Nederlander in de categorie 65-69.

Dick van der Neut, die in 2016 ook al bij de beste drie Nederlanders zat in de categorie 60+, behaalde uiteindelijk in 2021 de derde tijd. Vorig jaar reed hij de 20 kilometer in een tijd van 28 minuten en 41 seconden in ongunstige omstandigheden: Het weer was vorig jaar slecht en Dick had een flinke verkoudheid te pakken. Wellicht vergaat het hem nu beter! Wij wensen hem vanaf de redactie alvast heel veel succes!

Kijk ook op: WK Tijdrijden Trento

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle