donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeSportTour du ALS: De Drekhappers trappen mee om ALS de wereld uit...

Tour du ALS: De Drekhappers trappen mee om ALS de wereld uit te krijgen

Delden, – De progressieve ziekte ALS is één van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel. Geen enkele patiënt overleeft de diagnose. Zolang er geen medicijn is, wordt ALS-patiënten elk perspectief ontnomen. Een medicijn vinden voor ALS moet daarom alle prioriteit krijgen. Daarvoor is geld nodig, veel geld. Op donderdag 9 juni beklimmen vele honderden mensen tijdens de 10e editie van Tour du ALS de Mont Ventoux om ALS de wereld uit te trappen. 

Stichting ALS Nederland organiseert in 2022 voor de 10e keer Tour du ALS: een sportief evenement met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Op donderdag 9 juni 2022 vindt de jubileumeditie van Tour du ALS plaats en beklimmen vele honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux in Frankrijk. 

Samen sporten we ALS de wereld uit!

Ook de Drekhappers uit Delden willen dat er een oplossing komt voor de dodelijke spierziekte ALS en doen mee aan Tour du ALS. De Drekhappers bestaan uit vijf mountainbikende Deldenaren: Ronald Oude Vrielink, Wim ten Tusscher, Henk Appelman, Bertil Poelman en Tim Gerritsjans.

“Wij hebben het geluk om al jaren in goede gezondheid te rijden op de weg, het zand, het bos, de MTB-tracks en uiteraard in de drek. Henk kwam met het idee om te gaan fietsen voor ALS omdat hij hier in de naaste omgeving ook mee te maken heeft gehad. Daarnaast heeft Bertil zijn schoonvader aan deze ziekte verloren. We hebben onszelf een uitdaging opgelegd om mee te werken en geld op te halen om deze akelige ziekte de wereld uit te helpen. Daarvoor willen we best even buiten onze comfort-zone treden. De komende tijd zullen we met de pet rondgaan om zoveel mogelijk mensen te gaan motiveren om een bijdrage te doen tegen ALS. De vraag is niet of jullie onze actie zien, maar hoe vaak.”

De Drekhappers willen zoveel mogelijk geld inzamelen en daarvoor zijn kleine en grote donaties zeer welkom: www.tourduals.nl/team/de-drekhappers. 

Geen tijd te verliezen 

Voor het vinden van een oplossing voor de dodelijke zenuw/spierziekte ALS is geen tijd te verliezen. De klok tikt. Met de opbrengst van Tour du ALS financiert Stichting ALS Nederland wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. 

Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland: “Op donderdag 9 juni beklimmen we met Tour du ALS voor de 10e keer al fietsend, rennend en wandelend de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Dat vele honderden deelnemers opnieuw deze grootse sportieve uitdaging aangaan is hartverwarmend. De urgentie is bij iedereen voelbaar, het familiegevoel als vanouds. Zolang er geen medicijn is gaan we door en zetten we ook deze editie alles op alles om die vreselijke ziekte ALS de wereld uit te trappen. Namens Stichting ALS Nederland wens ik alle deelnemers van Tour du ALS ontzettend veel succes bij deze grandioze sportieve inspanning. We zien elkaar in juni op de Mont Ventoux! Steun onze helden met een donatie, want alleen samen trappen we ALS de wereld uit!” Help mee op www.tourduals.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws