zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeCultuurTraditionele Knieperkes en nieuwjaarsrolletjes bestellen bij Wendezoele

Traditionele Knieperkes en nieuwjaarsrolletjes bestellen bij Wendezoele

Ambt Delden – Vrijwilligers van museumboerderij Wendezoele gaan binnenkort aan de slag met de Twentse eindejaarstraditie ‘Knieperkes bakken’. 

Wil je Knieperkes en/of nieuwjaarsrolletjes voor oud en nieuw in huis halen, dan kunnen die van tevoren worden besteld tot 29 december via l.heemink@hotmail.com of anders per telefoon: 06-46458040. 

Bestellingen gaan per 10 stuks voor € 3,00 (zonder slagroom – aans wödt zonne knooierieje) en kunnen op 31 december tussen 10.00 en 15.00 uur worden afgehaald en betaald bij de museumboerderij aan de Twickelerlaan 14 in Ambt Delden. 

Bij bestelling (per e-mail of telefoon) graag even duidelijk aangeven onder welke naam ze worden afgehaald.

Omdat de Knieperkes volgens oude traditie worden gemaakt en gebakken, zijn ze al jaren een welkome versnapering bij de oud en nieuw viering.

Over Knieperkes en nieuwjaarsrolletjes

Een Knieperke is een plat wafeltje welke wordt geknepen tussen het wafelijzer. Wordt de wafel met een houten stokje tot een rolletje gedraaid, dan heet het een nieuwjaarsrolletje. Traditioneel worden in december de platte Knieperkes gegeten, terwijl vanaf nieuwjaarsdag de rolletjes worden gepresenteerd. De achterliggende gedachte is dat in december het oude jaar volledig is ontvouwen, terwijl op nieuwjaarsdag het rolletje het onbekende jaar symboliseert.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws