zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeLifestyleTweede mini zwarte cross Markelo

Tweede mini zwarte cross Markelo

Markelo – “Met onmundig veel pijn in de pens en in het hart moeten we jullie melden dat we de Zwarte Cross 2021 definitief afgelasten”, zo luidde de melding in juni op de website van de Zwarte Cross Lichtenvoorde. 

En wat vorig jaar ontstond vanwege een afgelaste Zwarte Cross in 2020, werd om dezelfde reden voor de tweede keer georganiseerd in Markelo: een mini Zwarte Cross op het terrein van Mariska en Rudi Bussink (Rudi rechtsboven op de foto met een van de vrienden). In een handomdraai toverde de vriendenclub het erf langs de Holterweg om tot een festivalterrein in het klein, met hottub, crossbaan en camping, net als vorig jaar. En natuurlijk weer de koelwagen met ruim voldoende bier onder hetzelfde credo als vorig jaar: “Aan lauw bier hebben we een hekel. En aan te weinig ook.”  

Kopje koffie voor de wijkagent

Het feest is kleinschalig, de vriendenclub bestaat uit een man/vrouw of 15. In principe een besloten gezelschap maar iedereen is welkom. Voorbijgangers kijken nieuwsgierig naar het terrein. Rudi heeft wijkagent Jordi Scheggetman uitgenodigd voor een kop koffie en een groepje solexrijders voor een vrijgezellenfeest stopt even voor een biertje en een rondje crossen. “Ik hoop dat de buurt nog even langskomt net als vorig jaar, maar veel groter wordt het feest niet”, vertelt Bussink, die nu ook zelf even op de motor stapt.   

Twee vuurpijlen voor Renske

Wie wil, kan een motor pakken, of een van de twee sloopauto’s om een rondje door het land te scheuren. Ooit deed Renske Landeweerd, vrouw van Edwin, mee aan de brommercross met een roze exemplaar. Zij had zo graag naar de echte zwarte cross gewild, maar helaas overleed zij eerder dit jaar aan de gevolgen van borstkanker. Speciaal voor haar hebben de vrienden een gedenkplek ingericht voor wie even alleen met haar wil zijn. Er wordt gezegd dat ze zoveel geluk hebben met het weer, waarop Rudi heel beslist zegt: “Daar zorgt Renske voor.” 

Twee vuurpijlen gaan ter ere van haar in het begin en aan het einde van het feest de lucht in. “Zo is ze er toch nog een beetje bij”, zegt een vriendin. Het feest ging tot in de late uurtjes door maar nu ligt de focus toch echt weer op de Zwarte Cross 2022 van 14 tot en met 17 juli. “En zo niet, dan vinden we er wel weer wat op”, zegt Rudi. “Maar feesten dat zullen we!” 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws