zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleTwentse Ervendag

Twentse Ervendag

Zaterdag 8 oktober

Jaarlijks wordt door de Stichting Twentse Erven een Twentse Ervendag georganiseerd. Op deze dag kunnen donateurs van de Stichting en andere belangstellen één of meer boerderijen bezoeken en het verhaal over de boerderij(en) van de bewoners horen.

Dit jaar vindt de Twentse Ervendag plaats op een bijzondere locatie in de gemeente Hof van Twente, namelijk op het Erve Senkeldam aan de Kolhoopsdijk 10 A in Elsenerbroek. 

Het programma begint om 11.00 uur bij de voormalige schippersherberg ‘Binnen Gait’ aan de Kartelaarsdijk 11 bij Enter met koffie en krentwegge. In de doorritschuur bij dit ‘rustpunt’’ zal mevrouw Jannie Jansen een toelichting geven over de historische functie van de locatie.

Op eigen kracht gaan de deelnemers naar de prachtig gerestaureerde boerderij Erve Senkeldam aan de Kolhoopsdijk 10A. Vroeger was hier de camping ‘De Parel’ gevestigd. De huidige eigenaar, Maurice Roetgerink uit Enter en bouwhistoricus Philip Heitkamp uit Oldenzaal zullen vertellen over hun ervaringen bij deze gigantische restauratie en de plannen voor de toekomst uit de doeken doen.

Als afsluiting kunnen ervaringen uitgewisseld worden tijdens een uitgebreide lunch met twee soorten soep. Verder kan informatie ingewonnen worden bij de aanwezige bestuurs-leden. Ook kan men zich aanmelden als donateur van de Stichting Twente Erven.

Voor deze dag wordt een bescheiden bijdrage gevraagd van € 5,00 per persoon te voldoen aan het begin van de dag bij ‘Binnen Gait’.

Aanmelden vooraf is noodzakelijk via info@twentse-erven.nl of telefonisch: 06 30416953.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws