maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsTwentse muisjes voor geboorte Twentenaartjes

Twentse muisjes voor geboorte Twentenaartjes

Het eigen unieke beleg voor elke nieuwe Tukker, dankzij regionale producent

Twente heeft vanaf nu ook haar eigen strooigoed om de geboorte van een nieuw Twentenaartje te vieren   

Twente – Een geboorte moet gevierd worden! In Nederland gebeurt dit met de eeuwenoude traditie van beschuit met muisjes; we smeren maar liefst 60 miljoen beschuitjes per jaar. Sinds de geboorte van prinses Beatrix in 1938 hebben we dit als volk collectief omarmd. Bij de komst van een jongetje kan kraamvisite rekenen op blauwe muisjes en bij een meisje op roze muisjes. Daar komt vanaf nu verandering in! Vanaf vandaag worden hier Twentse muisjes aan toegevoegd. Dit nieuwe lokale strooigoed heeft de vertrouwde anijssmaak, maar kenmerkende kleuren van Twente en draagt de naam Twentse Landgenootjes. De muisjes worden geproduceerd in Twente. 

‘Hoera! Een neeja Twentenaar!’ Vanaf nu kan de komst van een nieuwe Twentenaar echt in stijl worden gevierd met beschuit met muisjes in de kleuren van Twente. “En dat komt goed van pas tijdens deze Corona-geboortegolf waarin Twente in 2021 aanzienlijk meer kindjes zijn geboren”, zegt Olaf Ouwerkerk, initiatiefnemer van de Twentse muisjes. Vandaag gaan er doosjes Twentse muisjes op de post naar de geboortecentra van Medisch Spectrum Twente en de Ziekenhuisgroep Twente om te proeven. 

Twente verwelkomt jaarlijks bijna zesduizend nieuwe Twentenaartjes en we vinden het dan ook erg leuk dat we nu ook in Twente elke geboorte in stijl kunnen vieren met de Twentse  Landgenootjes. Een leuke lokale twist die ook nog eens wordt geproduceerd bij een fabriek in Twente. 

Ouwerkerk: “Nederlanders zijn over het algemeen grote broodliefhebbers, onder andere belegd met zoetigheid. Het gekke is dat je zonder de aanleiding van een geboorte niet zo snel een boterham met muisjes maakt, terwijl het eigenlijk hartstikke lekker is! Ik heb dan ook de stiekeme hoop dat onze Landgenootjes niet alleen worden genuttigd bij het geboortemoment, maar in hetzelfde rijtje als de vlokken en hagelslag in de Twentse keukenkastjes te vinden zullen zijn”. 

De Twentse Landgenootjes hebben de vertrouwde anijssmaak, maar zijn glutenvrij en veganistisch en zijn verpakt in een nieuw jasje. Ze zijn online te bestellen via www.stadsgenootjes.nl/twente. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle