maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeCultuurUit het Twickelblad archief (10): Nieuwe rentmeester Egbert Jaap Mooiweer

Uit het Twickelblad archief (10): Nieuwe rentmeester Egbert Jaap Mooiweer

Elke week kunt u hier een oud artikel uit het rijke archief van het Twickelblad lezen, een gezamenlijke uitgave van Stichting Twickel en de Vereniging Vrienden van Twickel. Het verschijnt vier keer per jaar. Abonneren kan door lid te worden van de VVT: zie www.vriendenvantwickel.nl.

Dit keer een artikel uit Twickelblad nummer 1, 2017 pagina 11.

“Twickel staat als een huis”

Een topografische kaart van het landgoed ligt als huiswerk al enige tijd thuis in
Doorwerth, zodat hij zijn nieuwe werkomgeving kan bestuderen. Egbert Jaap Mooiweer is met ingang van 1 juni 2017 de nieuwe directeur/rentmeester van Stichting Twickel.

“Louter positief”. Zo vat Egbert Jaap Mooiweer de reacties samen nadat bekend werd dat hij Albert Schimmelpenninck gaat opvolgen. “Na mijn benoeming zochten veel
mensen contact maar alles wat ik hoorde over Twickel heeft een positieve lading. Het landgoed maakt op de een of andere manier mensen vrolijk. Net als mijn achternaam…”

Mooiweer, geboren in 1980 in Balkbrug en zoon van een dierenarts, studeerde
landgebruiksplanning in Wageningen voordat hij, na een korte periode bij het ministerie van EZ, in dienst trad bij de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap. Deze vereniging heeft als doel het Nederlandse (agrarische) cultuurlandschap mooier te maken en heeft daar zelfs een heus Deltaplan voor opgesteld.
Hele artikel lezen? Klik hier https://www.twickelblad.nl/flipbook-2017-1/#11

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws