woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleUit het Twickelblad archief (16): Rijdende monumenten door de tijd

Uit het Twickelblad archief (16): Rijdende monumenten door de tijd

Elke week kunt u hier een oud artikel uit het rijke archief van het Twickelblad lezen, een gezamenlijke uitgave van Stichting Twickel en de Vereniging Vrienden van Twickel. Het verschijnt vier keer per jaar. Abonneren kan door lid te worden van de VVT: zie www.vriendenvantwickel.nl.

Dit keer een artikel uit Twickelblad nummer 1, 2008 pagina 14

De tentoonstelling ‘Rijdende monumenten door de tijd’ in Saasveld gaf een
goed beeld hoe men zich rond de eeuwwisseling verplaatste. De organisatie was zeer verheugd om de vrijwillgers van de Stichting Twickel te ontvangen.

Maandag 14 september (2009 red.) verscheen rond het middaguur een grote groep enthousiaste fietsers op het monumentale erfvan Gerard en Marianne Engbers, beiden zelf ook vrijwilliger bij de stichting. Na een hartelijk woord van welkom door Erik Eshuis, die net als Gerard en Marianne veelvuldig te vinden is in het koetshuis, de stallen of de tuigkamer van het kasteel, kon het gezelschap de rijtuigen bezichtigen. Voor iedereen was er een catalogus waarin alle rijtuigen uitgebreid beschreven stonden, De vrijwilligerscommissie had samen met de dames van het kasteel en de heren uit de tuin een heerlijke lunch verzorgd die op de deel van de boerderij werd gebruikt. Nadat ook de rijtuigen op en rond het erf waren bekeken, werd de fietstocht rond half drie hervat. Eerder al, op vrijdag 1 september, werden
de banden met Twickel duidelijk.

Hele verhaal lezen? Klik hier: https://www.twickelblad.nl/flipbook-2009-4/#14

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws