zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeCultuurUit het Twickelblad archief (17): Brugjaar krijgt vorm

Uit het Twickelblad archief (17): Brugjaar krijgt vorm

Elke week kunt u hier een oud artikel uit het rijke archief van het Twickelblad lezen, een gezamenlijke uitgave van Stichting Twickel en de Vereniging Vrienden van Twickel. Het verschijnt vier keer per jaar. Abonneren kan door lid te worden van de VVT: zie www.vriendenvantwickel.nl.

Dit keer een artikel uit Twickelblad nummer 2, 2017 pagina 12

Rentmeester Albert Schimmelpenninck had het in zijn laatste column al aangekondigd. 2017 is met recht een brugjaar. In het overpark zijn oude bruggen vervangen en over de rondweg is een tweede voetgangersbrug aangelegd.

In het overpark zijn in totaal zes nieuwe bruggen geplaatst; drie bij het Kreeftengat en drie over de Twickelervaart. Net als bij debrug over de rondweg kwam er groot materieel aan te pas om de constructies op de plaats te zetten. Alle bruggen zijn ontworpen door landschapsarchitect Berno Strootman en gebaseerd op schetsen van zijn voorganger Michael van Gessel. Het ontwerp van enkele vervangen bruggen, zoals de karakteristieke houten brug met één leuning, stamt uit de periode 1886-1891. Alle nieuwe bruggen zijn door materiaal en kleurgebruik ‘familie’ van elkaar. De drie bruggen…..

Hele artikel lezen? Klik dan hier: https://www.twickelblad.nl/flipbook-2017-2/#12

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws