woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeCultuurUit het Twickelblad archief (18): Twickel: vaak bedreigd, steeds behouden

Uit het Twickelblad archief (18): Twickel: vaak bedreigd, steeds behouden

Elke week kunt u hier een oud artikel uit het rijke archief van het Twickelblad lezen, een gezamenlijke uitgave van Stichting Twickel en de Vereniging Vrienden van Twickel. Het verschijnt vier keer per jaar. Abonneren kan door lid te worden van de VVT: zie www.vriendenvantwickel.nl.

Dit keer een artikel uit Twickelblad nummer 1, 2003 pagina 3

Oprichting Stichting Twickel vergde vele jaren

Dat wij nu nog steeds van Twickel kunnen genieten is vooral te danken aan het echtpaar Van Heeckeren van Wassenaer. Toen de baron in 1922 op 64-jarige leeftijd trouwde met de ruim twintig jaarjongere gravin Marie van Aldenburg Bentinck, koos hij een vrouw van wie hij zeker wist dat zij erin zou slagen om zijn bezittingen voor de toekomst veilig te stellen.

In zijn bijna zevenhonderdjarige geschiedenis heeft de toekomst van Twickel verschillende keren aan een zijden draadje gehangen. Het meest tot de verbeelding spreekt nog altijd het drama dat Twickel ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) trof, toen de familie Van Raesfelt de scepter zwaaide. De opstand tegen Spanje had … Hele artikel lezen? Klik dan hier: https://www.twickelblad.nl/flipbook-2003-1/#2

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws