donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeCultuurUit het Twickelblad archief (20):

Uit het Twickelblad archief (20):

Elke week kunt u hier een oud artikel uit het rijke archief van het Twickelblad lezen, een gezamenlijke uitgave van Stichting Twickel en de Vereniging Vrienden van Twickel. Het verschijnt vier keer per jaar. Abonneren kan door lid te worden van de VVT: zie www.vriendenvantwickel.nl.

Dit keer een artikel uit Twickelblad nummer 1, 2007 pagina 12

Stormschade op het landgoed

Donderdag i8januari! Voor sommigen een dag om nooitmte vergeten. Voor anderen een even fronsen van de wenkbrauwen en een licht ophalen van de schouders.
‘Wat was er ook weer?’ Die dag raasde een zuidwester storm over Nederland. Er werd zelfs een verkeersalarm afgegeven. Mensen die niet dringend de weg op moesten, werd geadviseerd thuis te blijven. Het acht uur journaal hield niet meer op en ook de journaals daarna bleven onheilsberichten verspreiden. Mensen kwamen om. Huizen en auto’s werden vernield door vallende takken en omgeblazen bomen. Zelfs ten tijde van de gierende wind was het gejammer van de kettingzagen al te horen.

Wilke Schoemaker, (zie ook pag.14), beheerder in de Hofte Dieren kreeg die middag om half vier een melding, dat in Dieren een auto doorboord was door een boom. Samen met jachtopziener Jan Holtslag is hij direct hulp gaan bieden. Terwijl om hen been bomen dreunend tegen de grond gingen, werd de bestuurder door de brandweer uit zijn beknelde positie bevrijd en per gillende ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Voor Schoemaker was het wel een opluchting, dat het niet een ‘Twickel boom’ was, die alle ellende had veroorzaakt. De boom was van de provincie en was al gestipt om gezaagd te worden! De schade op het landgoed Twickel …

Hele verhaal lezen? Klik hier: https://www.twickelblad.nl/flipbook-2007-1/#12

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws