donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeCultuurUit het Twickelblad archief (22): Ik sta niet meteen met een bonnenboekje...

Uit het Twickelblad archief (22): Ik sta niet meteen met een bonnenboekje te zwaaien

Elke week kunt u hier een oud artikel uit het rijke archief van het Twickelblad lezen, een gezamenlijke uitgave van Stichting Twickel en de Vereniging Vrienden van Twickel. Het verschijnt vier keer per jaar. Abonneren kan door lid te worden van de VVT: zie www.vriendenvantwickel.nl.

Dit keer een artikel uit Twickelblad nummer 2, 2008 pagina 20

Mensen aanspreken op hun gedrag werkt het best. Voor de handhaving van de groene wetgeving’ op het landgoed zet de Stichting Twickel tegenwoordig niet alleen jachtopzichters, maar ook zogenaamde boa’s in. Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) is een functionaris die niet in dienst is van de politie, maar wel opsporingsbevoegdheid heeft. Voorbeelden van buitengewoon opsporingsambtenaren zijn onder meer toezichthouders, flora- en faunabeheerders,
milieu-inspecteurs en bos- en natuurwachters. Toezichthouder Henk Wormgoor is
sinds april 2007 in dienst van de Stichting Twickel. “Ik ben hier op Twickel als toezichthouder in eerste instantie voor 12 uur per week op jaarbasis benoemd. Mijn hoofdbetrekking is die van machineplanner op de productieafdeling bij Timmerije Kunstoffen in Neede. Daar werk ik al sinds 1984.” Handhaving was voor Wormgoor echter geen onbekend terrein: “Daarvoor was ik tien jaar werkzaam als beroepsmarechaussee. Ik was toen in hoofdzaak belast met grensbewaking, algemene politiediensten en motorsurveillance vanuit de standplaats Venlo.”

Hele artikel lezen? Klik hier: www.twickelblad.nl/flipbook-2008-2/#20

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws