dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeCultuurUit het Twickelblad archief (33)

Uit het Twickelblad archief (33)

Elke week kunt u hier een oud artikel uit het rijke archief van het Twickelblad lezen, een gezamenlijke uitgave van Stichting Twickel en de Vereniging Vrienden van Twickel. Het verschijnt vier keer per jaar. Abonneren kan door lid te worden van de VVT: zie www.vriendenvantwickel.nl.

Dit keer een artikel uit Twickelblad nummer 2, 2020 pagina 4

Bloeiende akkerranden


Op initiatief van 12 agrarische pachters en met steun van de Vrienden van Twickel zijn langs randen van weilanden bloemmengsels gezaaid. De stroken van drie meter breed hebben een totale lengte van vijf kilometer. Ze liggen bij voorkeur langs paden en wegen zodat mensen kunnen genieten van de bloemenpracht en zien dat de pachters werk maken van biodiversiteit. Met name boerenlandvogels en insecten zijn gebaat bij een bloemenrijk buitengebied. “We willen hiermee niet alleen de natuur helpen maar ook ‘goodwill’ kweken”, zegt Bert Luttikhedde van de pachtersvereniging. De kosten van het zaaien en het zaaigoed worden gedekt door bijdrages van de Vrienden van Twickel en de gemeente Hof van Twente. Omdat
in de akkerstroken geen gewassen groeien, krijgen de agrariërs wel te maken met minder inkomsten. Zij hopen op steun van sponsoren zodat ook in de komende jaren de bloemen langs de akkers kunnen bloeien. Via de website bloembelevingtwickel.nl is meer informatie verkrijgbaar.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws