zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeCultuurUit het Twickelblad archief (41): Wat er op Twickel gebeurde in 1900

Uit het Twickelblad archief (41): Wat er op Twickel gebeurde in 1900

Elke week kunt u hier een oud artikel uit het rijke archief van het Twickelblad lezen, een gezamenlijke uitgave van Stichting Twickel en de Vereniging Vrienden van Twickel. Het verschijnt vier keer per jaar. Abonneren kan door lid te worden van de VVT: zie www.vriendenvantwickel.nl.

Dit keer een artikel uit Twickelblad nummer 4, 1999 pagina 4

Toen de tijd bijna bijna stil stond

In deze periode van omzien, vlak voor de millenniumwende, hebben wij ons afgevraagd wat er op Twickel gebeurde in het begin van deze eeuw.

Het jaar 1900 verliep bijzonder rustig. De verbouwing van het kasteel onderleiding van de Engelse architect W.S. Weatherley beheerst dan al enige jaren het leven in het kasteel. In 1900 worden een aantal schoorsteenmantels geplaatst. Veel aandacht gaat uit naar de afwerking van de in Delft aangekochte schoorsteenpartij voor de oude Biljardkamer (nu de Drostenkamer). Weatherley maakt een tekening en binnenhuisarchitect Teunissen ziet toe op de uitvoering. De nieuwe keuken wordt voorzien van een ventilatiesysteem op waterkracht.


Baron Van Heeckeren verblijft van maart tot juni in Londen. Hier blijft hij dankzij de brieven van zijn rentmeester W.J. Bitter op de hoogte van de belangrijkste
gebeurtenissen: tachtig schapen van de kasteelboerderij worden op de Brusselse markt verkocht a …..

Hele verhaal lezen? Klik hier: https://www.twickelblad.nl/flipbook-1999-4/#17

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws