vrijdag, 30 september 2022
spot_img
HomeCultuurUit het Twickelblad Archief (46): Geweldige respons

Uit het Twickelblad Archief (46): Geweldige respons

Elke week kunt u hier een oud artikel uit het rijke archief van het Twickelblad lezen, een gezamenlijke uitgave van Stichting Twickel en de Vereniging Vrienden van Twickel. Het verschijnt vier keer per jaar. Abonneren kan door lid te worden van de VVT: zie www.vriendenvantwickel.nl.

Dit keer een actueel artikel uit Twickelblad nummer 2, 2021 pagina 19

Eduard van Emmerik

Geschreven door de voormalig voorzitter Eduard van Emmerik (Vrienden van Twickel)

Bijna 670 leden hebben hun mening gegeven over onze activiteiten, onze communicatie, het Fonds Behoud Twickel, onze stellingnames en ‘last but not least’ het Twickelblad.

In het najaar 2020 deed de hoofdredacteur een oproep aan de lezers om aan te geven wat ze vinden van het Twickelblad. Hij kreeg een reactie van Tim Gerritsjans, die aanbood om met zijn onderzoeksbureau Emcuview Solutions een professioneel ledenonderzoek te doen. Dit aanbod hebben wij met beide handen aangegrepen, met dank aan Tim. Het onderzoek bestond uit ruim veertig meerkeuzevragen.

Velen van u hebben de enquête ingevuld, nuttig commentaar geleverd en goede
suggesties gedaan voor de toekomst. Het rapport van bijna honderd pagina’s met veel grafieken, tabellen en veertig pagina’s met nuttige opmerkingen en suggesties is klaar. Wij gaan het goed bestuderen en proberen zinvolle conclusies te trekken. In het volgende Twickelblad zullen we ingaan op de inhoud en de belangrijkste
resultaten. De volgende stap is dan om de conclusies te laten volgen door passende
acties. Met de hoge respons zijn de resultaten representatief. Een paar resultaten zijn nu al de moeite waard om te vermelden.

Van de respondenten komt 84% uit Twente, waarvan 40% uit de Hof van Twente. Een
opvallende uitkomst is dat 80% van onze leden ouder is dan 60 jaar. Over het algemeen bent u zeer positief over onze vereniging en het Twickelblad. Onze activiteiten worden breed gewaardeerd. Het Fonds Behoud Twickel, waar we speciale projecten uit financieren, zoals de wildebloemenstroken van Bloembeleving Twickel, is niet bekend genoeg. Er is dus wel werk aan de winkel. Dit was mijn laatste bijdrage als uw voorzitter. In ruim zes jaar heb ik met veel plezier 26 columns geschreven. Ik wens mijn opvolger die in de algemene ledenvergadering op 2 juni wordt benoemd heel veel succes maar ook veel inspiratie om elke keer weer deze column te vullen.

(lees ook: Afscheid Eduard van Emmerik)

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws