zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeCultuurUit het Twickelblad Archief (49): Christian Castell (1952 - 2010)

Uit het Twickelblad Archief (49): Christian Castell (1952 – 2010)

Het Hofweekblad publiceert af en toe een oud artikel uit het rijke archief van het Twickelblad, een gezamenlijke uitgave van Stichting Twickel en de Vereniging Vrienden van Twickel. Het verschijnt vier keer per jaar. Abonneren kan door lid te worden van de VVT: zie www.vriendenvantwickel.nl.

Dit keer een artikel uit Twickelblad nummer 1, 2010 pagina 4

In Memoriam Christian Castell (1952 – 2010) “Meer het hart dan de Heer van Twickel”

Op 27 januari overleed Christian Graf zu Castell – Rudenhausen. De begrafenisplechtigheid werd bijgewoond door honderden familieleden, vrienden en bekenden. Tijdens de Dankdienst in de Oude Blasius in Delden sprak voorzitter Maurits van den Wall Bake van de Stichting Twickel onderstaande woorden:

“Wonderlijk snel is Christian weggegleden. Vorig jaar, bij de opening van het nieuwe
park, zijn grote liefde, en bij de festiviteiten in verband met de wisseling van het voorzitterschap zo elegant en vanzelfsprekend aanwezig. Zo bescheiden. Ja, Christian was bescheiden. En vriendelijk. Meer het hart dan de Heer van Twickel….” Verder lezen? Klik hier

Op een platte wagen, de ‘platte Pruus’, werd het lichaam van Christian Castell overgebracht van kasteel Twickel naar de Oude Blasius waar een nachtwake en Dankdienst werden gehouden.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws