woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeCultuurUit het Twickelblad Archief (54):

Uit het Twickelblad Archief (54):

Het Hofweekblad publiceert af en toe een oud artikel uit het rijke archief van het Twickelblad, een gezamenlijke uitgave van Stichting Twickel en de Vereniging Vrienden van Twickel. Het verschijnt vier keer per jaar. Abonneren kan door lid te worden van de VVT: www.vriendenvantwickel.nl.

Dit keer een artikel uit Twickelblad nummer 2, 2022 pagina 3

Op zoek naar balans tussen landbouw en natuur

Agrarische bedrijven bij kwetsbare natuurgebieden liggen onder een vergrootglas.
Pachter Jeroen Groeneveld wacht maatregelen niet af en maakt met collega’s zelf een plan. ”Wij pakken de handschoen op.”


“Ik maak me best zorgen, ja.” We zitten op erve Veldman aan de keukentafel, de plek waar je volgens politica Annie Schreijer moet zijn om te weten wat er echt speelt op een boerenbedrijf. Pachter Jeroen Groeneveld geeft antwoord op de vraag hoe zeker hij op zijn stoel zit. Op deze fraaie locatie in Breklenkamp bestiert hij een modern melkveebedrijf met 150 koeien.

Maar op korte afstand ligt het Natura 2000-gebied Bergvennen-Brecklenkampse Veld, met vennen, bos, bijzondere heide en graslanden. Enkele percelen landbouwgrond in dit gebied dat grenst aan de Duits-Nederlandse grens, worden gebruikt om koeien te laten grazen. Het aanpalend natuurgebied De Vetpot is eigendom van Twickel.

Hele verhaal lezen? Klik hier

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws