zondag, 29 januari 2023
spot_img
HomeCultuurUit het Twickelblad archief (8): Als de barones zou terugkeren...

Uit het Twickelblad archief (8): Als de barones zou terugkeren…

Elke week kunt u hier een oud artikel uit het rijke archief van het Twickelblad lezen, een gezamenlijke uitgave van Stichting Twickel en de Vereniging Vrienden van Twickel. Het verschijnt vier keer per jaar. Abonneren kan door lid te worden van de VVT: zie www.vriendenvantwickel.nl.

Dit keer een artikel uit Twickelblad nummer 2, 2007 pagina 19.

Delden – Weinig mensen weten dat Stichting Twickel van oudsher nauwe banden heeft met verschillende horecagelegenheden, waarvan de meeste in de directe omgeving van Kasteel Twickel liggen en een zelfs in het Duitse Lage, direct over de grens bij Ootmarsum.

In de loop der tijd zijn deze ondernemingen allemaal wel een keer verbouwd, zijn er nieuwe uitbaters op gekomen, is de kaart aangepast of is er iets anders gebeurd om met ‘de tijd mee te gaan.’ Tijd om in het Twickelblad eens aandacht te besteden aan deze vijf met Twickel verbonden ondernemingen.

Bij de bezoekjes aan Hotel Brasserie de Zwaan, Restaurant &, Hotel Carelshaven, Herberg Het Witte Paard, Pannenkoekerie In den Markenrichter, Cafe Restaurant ’t Hoogspel en de Grafschafter Teestube werd ook steeds de volgende vraag gesteld: Stel dat de in 1975 overleden barones Van Heeckeren van Wassenaer even op aarde zou terugkeren, zou er voor haar nog iets herkenbaars zijn in genoemde etablissementen, en zo ja wat zou dat dan zijn?

Benieuwd naar het hele verhaal? Klik dan hier:

https://www.twickelblad.nl/flipbook-2007-2/#12

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws