maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeCultuurUit het Twickelblad archief (9): nieuwe 18-holes golfbaan Twickel beslaat 65...

Uit het Twickelblad archief (9): nieuwe 18-holes golfbaan Twickel beslaat 65 hectare

Elke week kunt u hier een oud artikel uit het rijke archief van het Twickelblad lezen, een gezamenlijke uitgave van Stichting Twickel en de Vereniging Vrienden van Twickel. Het verschijnt vier keer per jaar. Abonneren kan door lid te worden van de VVT: zie www.vriendenvantwickel.nl.

Dit keer een artikel uit Twickelblad nummer 4, 1992 pagina 14.

Na een periode van heftige discussies over de aanleg van een golfbaan op Twickel, hebben de Stichting Twickel en bet bestuur van de Twentsche Golfclub eind vorige maand een nieuw plan gepresenteerd. De nieuwe baan komt in grotere mate tegemoet aan de bezwaren van natuurbeschermers en gemeente. Zo komt de golfbaan grotendeels te liggen op landbouwgrond en blijven bossen en natuurgebieden gespaard. ’’Eerdere bezwaren zijn volledig weggenomen”, aldus de initiatiefnemers.

De nieuwe 18 holes beslaat een totale oppervlakte van meer dan 65 hectare. Het wordt daarmee een van de grootste golfbanen in Twente. De totale lengte van de
baan zal ruim zes kilometer bedragen. Er is een investering mee gemoeid van 4,4 miljoen gulden. Om de baan te financieren gaat de Twentsche Golfclub uit van 700 leden die op de toekomstige baan een balletje zullen slaan. De contributie is voorlopig becijferd op 1.150 gulden per lid.

De Stichting Twickel die zal optreden als verhuurder en het bestuur van de Twentsche Golfclub, als toekomstige huurder, verwachten dat snel met de gemeente Ambt Delden overeenstemming kan worden bereikt over de te volgen planologische procedures. Van de kant van de gemeente worden geen nieuwe tegenwerpingen verwacht omdat het nieuwe plan in alle opzichten tegemoet komt aan de bezwaren die eerder ….. Verder lezen? Klik hier: https://www.twickelblad.nl/flipbook-1992-4/#14

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws