maandag, 5 december 2022
spot_img
HomeCultuurUit het Twickelblad archief (35): De sigaren van baron Van Heeckeren

Uit het Twickelblad archief (35): De sigaren van baron Van Heeckeren

Elke week kunt u hier een oud artikel uit het rijke archief van het Twickelblad lezen, een gezamenlijke uitgave van Stichting Twickel en de Vereniging Vrienden van Twickel. Het verschijnt vier keer per jaar. Abonneren kan door lid te worden van de VVT: zie www.vriendenvantwickel.nl.

Dit keer een artikel uit Twickelblad nummer 3, 1996 pagina 3

Deskundigen ontdekken bijzondere sigaren in fraaie dozen

Oude sigaren van baron Van Heeckeren
zijn nog steeds wonderbaarlijk lekker


Ooit wel eens gehoord van Twickel? U, als lezer van dittijdschrift uiteraard wel, maar wij hadden, als zo veel mensen in Nederland, nog nooit van landgoed Twickel gehoord. Tot wij bij Hajenius opgebeld werden door een ons onbekende dame,
mevrouw Hasssink, die ons vertelde dat zij ons nodig had. Wie ons nodig heeft, kan op ons rekenen. De mooiste klussen zijn wij zo op het spoor gekomen. Toen nog niet beseffend, dat dit de allermooiste klus van jaren zou worden.

Harco Visser en Dick Veenstra “Ik heb hier sigaren met jullie etiket, ik moet ze catalogiseren, kunnen jullie mij daarbij helpen?” “Natuurlijk willen wij helpen. Wanneer en waar, u zegt het maar.”

“Ergens in Twente ligt ons kasteel, zo en zo kom je er heen.” Wij, Dick Veenstra en Harco Visser gingen ’ s morgens vroeg op weg, en waren zeer benieuwd. De begrippen “kasteel”, en “oude sigaren van Hajenius” werken als rode lappen op onze nieuwsgierigheid.

Lees het hele verhaal, klik hier: https://www.twickelblad.nl/flipbook-1996-3/#3

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws