dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsUitbreiding bedrijventerrein Zenkeldamshoek

Uitbreiding bedrijventerrein Zenkeldamshoek

Vanaf 22 september ligt er een nieuw bestemmingsplan zes weken ter inzage, het plan is bedoeld voor de uitbreiding van het bedrijventerrein in Goor. Aangezien de huidige uitgifte zeer voorspoedig verloopt is dit noodzakelijk. Het terrein van 7 ha. groot moet ruimte bieden aan lokale bedrijvigheid. De nieuwe uitbreiding ligt tussen de Zomerweg en de Entersestraat. (Zie onderstaand kaartje)

De ontwikkelingslocatie is in handen van Ontwikkelingsmaatschappij Zenkeldamshoek (OMZ), een samenwerkingsverband tussen de gemeente Hof van Twente en BNG Gebiedsontwikkeling, die nu ook de ontwikkeling en verkoop van de bedrijfskavels voor haar rekening neemt.

Bart Greven van OMZ geeft aan dat de uitbreiding noodzakelijk is nu er nog maar beperkt ruimte is op het bestaande terrein. ‘Afgelopen jaar hebben we veel lokale ondernemers kunnen helpen om door te groeien. Zo zijn er recent percelen verkocht aan DaWo, Hodes, Idevealop, DigiSign, RTT en een aantal kavels voor bedrijfshallen voor kleine ondernemers. Ook zal Bouwhuis Baktotaal komend jaar starten met de bouw van een groot logistiek centrum op het middenterrein.

De groei en doorontwikkeling van de lokale bedrijven is ook voor het college van B&W een belangrijke reden om enthousiast te zijn over de uitbreiding, zegt wethouder Meulenkamp. ‘De meeste kavels worden gekocht door bedrijven die al in Goor zitten, vaak zelfs al op Zenkeldamshoek aanwezig zijn. Deze bedrijven doen het dus heel goed op deze locatie en willen hier graag blijven ondernemen, maar hebben meer ruimte nodig. Door de ondernemers hier goed te bedienen zorgen we voor behoud van onze bedrijvigheid en groei van werkgelegenheid in onze gemeente.’

De gewenste uitbreiding zal ruimte gaan bieden aan ca 50.000 m2 uit te geven bedrijfsgrond voor reguliere bedrijvigheid, welke ingepast wordt in de groene omgeving. Daarnaast is er rondom de rotonde ruimte gereserveerd voor voldoende waterberging en is het ontwerp afgestemd met de omgeving.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle