woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsUitgevers slaan handen ineen

Uitgevers slaan handen ineen

Haaksbergen/Hof van Twente – Vier succesvolle weekkranten slaan de handen ineen worden in één klap daarmee nog succesvoller. Kortweg betekent dit dat er twee weekkranten overblijven. Hart van Haaksbergen gaat vanaf 1 januari op in Rondom Haaksbergen en Hart van Hof van Twente is opgegaan in het Hofweekblad. Met deze wijziging worden de inwoners van de gemeenten Haaksbergen en Hof van Twente met twee sterke titels bediend en niet meer met vier.  

De redacties van de vier weekkranten waren reeds jaren diep geworteld in de samenleving, getuige de vele lokale advertenties. “Om versnippering van nieuws en advertenties en papierverspilling tegen te gaan, hebben wij besloten flink samen te gaan werken’’, vertelt Clemens Geerdink, uitgever van het Hofweekblad. “Die samenwerking gaat zelfs zo ver, dat -zoals gezegd- de twee sterkste titels overblijven.’’ Wel blijven deze als zelfstandige bedrijven bestaan. 

Volgens René Bult, de uitgever van Rondom Haaksbergen, wordt het bereik met de samenwerking nog groter. “Inwoners krijgen in Haaksbergen en Hof van Twente één weekkrant van formaat in de bus. Je mist dus niets meer als je op zoek gaat naar het lokale nieuws en lokale advertenties.’’ Dick Hüve beaamt de woorden van Geerdink en Bult. De uitgever van onder meer Hart van Hof van Twente en Hart van Haaksbergen roemt de weekkranten van zijn collega’s. “Door deze samenwerking kan ik mij nog beter richten op onze succesvolle titels. Op deze manier is het een heuse win-winsituatie.’’ 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle