zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsMarkeloUitnodiging Noaberavond 2022

Uitnodiging Noaberavond 2022

voor donateurs, leden, medewerkers en sponsoren

Markelo – Hierbij nodigen Stichting Heemkunde Markelo, Folkloristische Vereeniging Markelo en Museum Eungs Schöppe u en uw partner van harte uit voor een gezamenlijke Noaberavond van de bovengenoemde verenigingen. Deze gemeenschappelijke avond zal plaats vinden op woensdag 2 maart, aanvang 19.30 uur (inloop 19.00 uur) in Café-restaurant ‘De Haverkamp’ Stationsstraat 28 in Markelo.

Bij binnenkomst staat de koffie voor u klaar, zodat de organisatie om 19.30 uur met het programma kan beginnen, aangezien de coronaregels nu nog dwingen om 22.00 uur klaar te zijn.

Op deze avond zal een korte blik op verleden en toekomst van de verenigingen worden gegeven door de voorzitters. Daarna zal Adrie Hemmink van het Twentehoes een inleiding verzorgen over ‘Twentse Pronk’.

Altijd al willen weten wat een sieraad of voorwerp van zilver waard is? Hoe en met wat er vroeger werd gepronkt in Twente? Is er verschil tussen boer en burger? 

Adrie is taxateur juweliersartikelen en edelsteenkundige en zal u er alles over gaan vertellen. Ze neemt de bezoekers mee in de wereld van het ‘Proonkweark oet Twente’, maar ook daarbuiten. De lezing wordt gegeven aan de hand van een powerpoint-presentatie met afbeeldingen en voorwerpen die u daarna ook zelf mag bewonderen. 

De verenigingen ontmoeten u graag op 2 maart aanstaande.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle