maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteUitreiking mooiste warme trui

Uitreiking mooiste warme trui

Lauren en Rox krijgen met de hele klas hun tekening op een warme trui

Lauren Schinkel (6 jaar) uit groep 3 van basisschool Heeckeren in Goor en Rox Goossen (9 jaar) uit groep 6 van basisschool Elserike uit Markelo hebben de warmetruienontwerpwedstrijd gewonnen. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 17 december aanstaande. Rox en Lauren krijgen dan tekening voor een warme trui afgedrukt op een echte trui. Niet alleen voor zichzelf, maar voor de hele klas!

Lauren Schinkel (6 jaar) uit groep 3 van basisschool Heeckeren heeft een trui bedacht met allemaal warme drankjes. Zo’n ontwerp heeft de jury nog niet eerder gezien en staat wat de jury betreft symbool voor warmte en gezelligheid. De trui heeft een stoere dieppaarse kleur. Rox Goossen (9 jaar) uit groep 6 van basisschool Elserike kwam met een zeer energiek ontwerp. Op haar tekening stond een felgroene trui met de titel ‘Energie’ met bliksemschichtjes en batterijtjes. Een trui om energie van te krijgen en van op te laden!

Uitreiking 17 december

De uitreiking vindt normaal gesproken de laatste week voor de kerstvakantie plaats, maar omdat de kinderen op basisscholen een week langer vakantie hebben als gevolg van de coronamaatregelen, is de uitreiking vervroegd naar vrijdag 17 december. De kinderen kunnen de komende weken hun trui flink vaak aan doen!

Keuze uit 996 inzendingen

Dit jaar was de 7e editie van de warmetruienwedstrijd. Het idee erachter is dat we eerst een trui aan doen voordat we de verwarming hoger zetten. Een graad op de verwarming scheelt al gauw 5% op de energierekening. Goed voor het milieu én de portemonnee dus als je eerst een lekkere warme trui aan trekt. Dan is het natuurlijk het leukst om weg te kruipen in een trui die je zelf hebt ontworpen! Daarom organiseert HofPower, het gemeentelijk schoolprogramma over duurzaamheid en techniek, al jaren de warmetruienontwerpwedstrijd. Kinderen maken een tekening over het thema warmte/koude. De jury heeft vervolgens de pittige taak om uit die tekeningen de mooiste tekening te kiezen die ook goed af te drukken is op een trui. Dit jaar zijn er door de groepen 3 t/m 6 in totaal 996 tekeningen ingeleverd. De jury had dus een flinke klus!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle