woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsUitslaande brand in Delden eist twee doden

Uitslaande brand in Delden eist twee doden

Delden – Bij een uitslaande brand in een wooncomplex in Delden zijn vannacht twee bewoners overleden. De brand brak omstreeks kwart voor één uit vannacht in een wooncomplex aan de Stadshagen in Delden.

Het betrof een uitslaande brand in een appartement in één van de woontorens van het complex. Bij aankomst van de hulpdiensten brandde het in een appartement op de eerste etage. Bij aankomst van de eerste eenheden is direct ingezet op redding van de aanwezige bewoners en het blussen van de brand. Vanwege de complexiteit van het incident is vrijwel direct opgeschaald naar zeer grote brand en GRIP 1. Rookverspreiding in de gangen maakte evacuatie van de bewoners voor de brandweer lastig.

Hulpdiensten waren massaal aanwezig.
De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Omdat de situatie zich ernstig liet aanzien heeft ook de ambulancedienst flink opgeschaald. Ongeveer 10 ambulances en een traumahelikopter zijn uit voorzorg ter plaatse geweest, maar zijn uiteindelijk niet ingezet.

Evacuatie met hoogwerkers
Vanwege de rookverspreiding is tevens ingezet op ontruiming van het complex. Hiervoor is opgeschaald naar zeer grote brand en zijn drie redvoertuigen ingezet. Met behulp van redvoertuigen van de brandweer zijn diverse bewoners van het balkon gehaald. Overige bewoners zijn via de vluchtwegen in veiligheid gebracht.

Twee bewoners overleden
Door de brandweer zijn 2 bewoners gered. Een van hen is gereanimeerd, maar is helaas in het ziekenhuis overleden. Een ander slachtoffer is met rookinhalatie naar het ziekenhuis vervoerd. In de woning waar de brand is ontstaan heeft de brandweer na blussing van de brand ook een dodelijk slachtoffer gevonden.

Brand geblust
De brandweer meldde omstreeks twee uur dat de brand was geblust. Ongeveer 40 bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een naastgelegen verpleeghuis. Het appartementencomplex heeft dusdanig veel rook- en brandschade opgelopen. De bewoners kunnen voorlopig niet terug naar hun woning. Een deel van de bewoners zijn opgevangen in een hotel, een deel is ondergebracht in het naastgelegen verpleeghuis. Overige bewoners zijn opgevangen bij familie.

Naar de oorzaak van de brand wordt door de politie en het team brandonderzoek van Brandweer Twente onderzoek gedaan. Vier blusvoertuigen uit onder meer Delden, Hengelo, Borne en Goor, drie redvoertuigen en ondersteunende eenheden zijn ingezet om het incident af te handelen.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle