zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsMarkeloUitvaartonderneming Vruwink: Hetzelfde maar dan heel anders

Uitvaartonderneming Vruwink: Hetzelfde maar dan heel anders

Markelo – Hoor je het woord ‘uitvaartonderneming’, dan heeft
iedereen daar wel een beeld bij. En zou je daar varianten op moeten bedenken of in detail vertellen hoe je daarin onderscheidend kan zijn, dan valt het bij menigeen al gauw stil. Dini Vruwink zette het levenswerk voort van haar man, nadat hij helaas het leven liet in september 2015. “Het is geen werk”, zegt Dini. “Het is een gepassioneerde roeping en een roeping is wat je bent en niet wat je doet.” 

Dini weet het nog als de dag van gisteren dat haar man Henk voor altijd uit het leven van haar en hun twee zoons verdween. Henk was altijd al geïnteresseerd in uitvaartverzorging ondanks zijn werk als boer. “Misschien omdat we naast de begraafplaats wonen”, zegt Dini. “Henk volgde zijn hart en gevoel en startte de studie tot uitvaartverzorger.” Na de geboorte van hun tweede zoon in 1995 had Henk alle benodigde diploma’s op zak en twee jaar later ging hij aan de slag als uitvaartverzorger. Eerst nog in loondienst en in 2000 uiteindelijk als zelfstandige: Uitvaartonderneming Vruwink was een feit! De twee zoons van Henk en Dini waren toen nog klein, maar achter de schermen verrichtte Dini al allerlei hand- en spandiensten voor Henk. Toen de kinderen groter waren en Dini wat meer armslag had, behaalde ze ook de nodige diploma’s en stapte in het bedrijf van haar man. Als Henk overlijdt in september 2015 staat Dini er in eens alleen voor. “Natuurlijk maak je je zorgen en weet je op dat moment echt niet wat verstandig is. Maar Henk heeft me wel gevraagd of ik zijn levenswerk voort wou zetten. Ik heb geen moment getwijfeld. Natuurlijk kun je niet alles alleen, maar ik heb ondertussen een heel stel ontzettend fijne mensen om me heen, waar ik altijd op kan rekenen.         

Vertrouwensband

Uitvaartonderneming Vruwink heeft brede bekendheid verworven in de regio door hun empathisch vermogen, intense beleving, hun respect en aandacht voor de overledene en hun nabestaanden. “Je krijgt echt een vertrouwensband omdat je in een korte periode heel veel tijd doorbrengt bij een familie. Je hoort alle verhalen met een lach en een traan.” Nu corona sinds maart 2020 de wereld in zijn greep heeft, trekt dat een zware wissel op de manier hoe uitvaarten gestalte worden gegeven. Dini: “Door corona zijn we nog bewuster dingen gaan ervaren. Kleine uitvaarten kunnen ook heel waardevol zijn. Ondanks alle beperkingen en dankzij de moderne techniek kan toch een heel waardig afscheid worden georganiseerd.” 

Volg je hart

Uitvaartonderneming Vruwink staat altijd voor u paraat en is 24/7 bereikbaar. Alles is mogelijk, niks is te gek en voor elk budget. “Volg je hart, je gevoel bij alles wat je doet”, weet Dini uit ervaring, “als je dat doet, zit je altijd goed.” 

Uitvaartonderneming Vruwink verzorgt uitvaarten ongeacht lidmaatschappen en/of uitvaartverzekering in Hof van Twente en omstreken (Rijssen, Holten, Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Bentelo en Delden). Meer weten? Bel dan 06-13033288 of stuur een e-mail naar info@vruwink.nl.                                                                  

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle