dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorUnicum in Hof van Twente: twee padel banen in Goor

Unicum in Hof van Twente: twee padel banen in Goor

De kogel is door de kerk: Tijdens de algemene ledenvergadering van de Goorse Tennis Club op dinsdag 6 juli stemde een overgrote meerderheid voor de aanleg van twee Padel tennisbanen. De nu vier banen tellende tennisclub gaat daarvoor één klassieke tennisbaan en het oefenmuurtje opofferen, maar daar komen er twee voor terug. De Padel-commissie bestaande uit Ben Admiraal, Aart Jalink, Michiel Huijgen, Bas van der Horst en Wil Cornelisse maken zich sinds februari 2020 hard voor deze nieuwe vorm van tennis. Niet onverdienstelijk: De twee Padel banen gaan er komen! 

Padel tennis, je mag zelf weten hoe je de klemtoon legt, is een nieuwe racketsport die het midden houdt tussen tennis en squash. Het is gemakkelijk te leren omdat de baan ommuurd is, de bal minder hard gaat en de opslag onderhands is. De van oorsprong in Mexico in 1969 ontstane sport waaide in 1974 over naar Europa en heeft sindsdien een enorme groei gekend. Aart Jalink: “In Nederland kun je nu al op 220 locaties Padel tennis spelen en dat aantal loopt alleen nog maar op. Met gepaste trots kunnen we melden dat er op onze club ook twee Padel banen gaan komen. In maart 2022 hopen we deze feestelijk te kunnen inwijden met een Openingstoernooi.” 

Het hele jaar onbeperkt tennissen en padellen

“Padel tennis heeft een grotere ‘fun factor’, je hebt meer rally’s en dynamiek en het is populair in alle leeftijdscategorieën”, weet Ben, die al eerder met het ‘Padel-bijltje’ hakte. “We hopen met dit unicum in onze gemeente natuurlijk meer leden te trekken, maar vooral ook om mensen kennis te laten maken met deze superleuke variant op het traditionele spelletje.” De Padel banen op het gezellige park van de Goorse Tennis Club zullen een prachtige aanvulling zijn. Leden betalen maar € 150 contributie per jaar en kunnen dan het hele jaar onbeperkt tennissen en straks ook ‘Padellen’. Nu de commissie een akkoord heeft vanuit haar leden, zal er hard gewerkt worden om de padel banen gerealiseerd te krijgen voor het voorjaarstoernooi. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een padel introductieplan in de vorm van evenementen, competitie en demonstraties van onder andere Nederlands Kampioen Rolstoeltennis Maarten ter Hofte, maar ook een laatste stukje fondswerving staat nog op de to-do lijst van de commissie. 

Word lid of steun de GTC en help de eerste Padel banen in Goor te realiseren

Ben Admiraal licht toe: “90% van het totale budget is gerealiseerd, dat betekent dat nog 10% gerealiseerd moet worden. Ook daarvoor hebben we al allerlei plannen uitgewerkt in de vorm van bijvoorbeeld het werven van nieuwe leden, sponsoring en ook het GTC Obligatieplan. Bij dit obligatieplan wordt gebruik gemaakt van de fiscale voordelen van een periodieke gift aan een vereniging, maar dat staat helder uitgelegd op de website van de vereniging. Een win-win plan voor iedereen.” Op Youtube zijn heel veel filmpjes te zien over deze sport maar ook op de website van de GTC onder het kopje ‘Padel’ vind je uitvoerige informatie. Hoe meer je er over leest, hoe meer je zin krijgt om het te gaan doen. Help de GTC met het waarmaken van hun mooie ambitie en realisatie van de eerste Padel banen in Hof van Twente! Het Hofweekblad zal regelmatig updates plaatsen over de voortgang van de aanleg. 

GTC, Diepenheimseweg 37a, Goor. www.goorsetc.nl/padel/Padelcommissie@goorsetc.nl

Ben Admiraal en Aart Jalink

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle