woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleUnieke Twentse samenwerking

Unieke Twentse samenwerking

Diepenheim – Ze doen ieder totaal wat anders. Toen Rein Hofman (Slagerij Kastelein) hoorde over Tukker Schnaps besloot hij er harde worst van te maken.

Tukker Schnaps is een dranklabel, ontwikkeld voor Tukkers en FC Twente supporters. Vorig jaar lanceerde student en jong ondernemer Julian ter Horst uit Haaksbergen het product. Inmiddels is het, met meer dan 50 verkooppunten, een begrip in de regio aan het worden. Tukker Schnaps is een vanille likorette die vaak puur als borrel gedronken wordt maar ook veelzijdig gebruikt kan worden bijvoorbeeld door de koffie of over ijs.

Vorig jaar is uit een samenwerking tussen Bakkerij Nollen en Tukker Schnaps al ‘De Twentsche Tompouce’ ontstaan. Aan een combinatie met harde worst had Julian zelf nog niet gedacht. Tot hij gebeld werd door Rein Hofman. De worstenmaker werd enthousiast van Tukker Schnaps en was onder de indruk van de ondernemerskunsten van Julian. Hij verwerkte Tukker Schnaps in zijn ambachtelijke harde worst. Rein: “Tijdens de bereiding is de alcohol verdampt maar de smaak van vanille proef je nog wel. Een unieke smaakcombinatie.” Zowel Tukker Schnaps als de harde worst zijn te proeven in de winkel van Slagerij Kastelein in Diepenheim.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws