woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeSportVan plaats 155 naar 75 op wereldranglijst

Van plaats 155 naar 75 op wereldranglijst

Maarten ter Hofte, rolstoeltennisser uit Goor, gaat met een goed gevoel beginnen aan 2022. In 2021 stond hij nog op plaats 236 van de wereldranglijst. Aan het einde van dat jaar stond hij, door winst in een aantal grote internationale toernooien, op plaats 155. (kijk op: wereldranglijst rolstoeltennis)

Een prestatie van formaat, maar Maarten is gretig en wil meer: “Ik kan al mijn toernooien gaan samenvatten, maar liever vertel ik u mijn doel voor 2022…. In de top 75 terecht komen op de ITF lijst! Om dit te bereiken ga ik heel veel toernooien spelen, de eerste staat gepland in februari, in Engeland.”

Voor de supporters die graag info willen over de toernooien route: Maarten start in de ITF Future, dan volgt ITF 3, ITF 2, ITF 1, Super series en de Grand Slams. In Engeland speelt hij ITF 3 en ITF 2. Dat is allemaal nog wel hoog, maar je moet erg veel spelen (vlieguren maken) en ervaring opdoen voor dat je toernooien kunt gaan winnen bij de senioren.

“Dit is voor mij, naast een sprong in het diepe, een geweldige uitdaging. Helaas staan er geen toernooien in Nederland gepland, daarom reis ik veel naar andere leuke toernooien in Europa. Ik doe mijn best om dit goed te combineren met mijn studie aan het Johan Cruyff college”, aldus Maarten.

In het Hofweekblad staan regelmatig updates van Maarten, maar ook toernooi-uitslagen en zijn weg naar de top. Want Maarten wil twee dingen: wereldkampioen worden en naar de Paralympische Spelen in Parijs in 2024! Een ambitieus plan, maar absoluut haalbaar voor dit toptalent uit Hof van Twente!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws