maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleVan tuin tot bord

Van tuin tot bord

Vereniging van Volkstuinders Delden

Naast diverse koolsoorten zijn nu ook wortelgroenten zoals winterpenen, aardperen en pastinaken nog te oogsten uit de moestuin. Wellicht heeft u nog aardappels uit eigen tuin in de schuur of kelder bewaard. Met een combinatie van deze gewassen kunnen onder meer lekkere aardschotels worden gemaakt, maar ook stamppot, hutspot of puree. Vandaag een pastinaak/aardappelpuree. 

Dit gerecht kan als basis dienen voor een stoofpot of met groente en vlees.

Pastinaakpuree

Ingrediënten:

  • Circa 800 gram pastinaken (twee grote of meerdere kleine)
  • Circa 800 gram aardappels
  • Circa 150 ml melk
  • Zout 

Bereiding:

Schil en was de pastinaken en de aardappels. Snij in stukken en doe in een pan. Voeg ongeveer een eetlepel zout toe en voeg zoveel water toe dat ze net onderstaan. Breng aan de kook en laat ongeveer een kwartier doorkoken. Prik met een vork om te kijken of de aardappels en pastinaken gaar zijn. Als je geen weerstand met voelt zijn ze gaar en kan het water afgegoten worden. Verwarm eventueel de melk en voeg toe aan de aardappels/pastinaken. Stamp het met een stamper tot een puree.

Wil je zelf eens pastinaken, aardappels en andere gewassen telen? Dat kan! In Delden liggen meerdere complexen met volkstuinen langs de Rondweg, aan de Cramersweide, aan de Sportlaan en langs het rode fietspad bij Erve Hooyerinck. Voor slechts een klein bedrag kunt u al een stukje grond huren vanaf circa 75 m². Meer informatie is te vinden op www.volkstuindelden.nl. Groente en fruit zijn ook gewoon te koop bij de plaatselijke groentewinkels van Ronnie Weegink in Delden of Wiemerink in Goor. Zaden en pootgoed zijn verkrijgbaar bij Pets & Co aan de Kortestraat te Delden. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws